torsdag, januari 20, 2011

Garcia och "Ghost World"

Fästmannen och jag tittar på Criminal Minds, en man letar igenom Penelope Garcias dator medan hon ligger på sjukhus och bland allt det han hittar flimrar pärmbilden till Ghost World till. Ungefär samtidigt mumlar datateknikern att den här Garcia verkar vara en väldigt cool person. Jag får en häftig lust att läsa om Ghost World, den första graphic novel jag läste, och någon vecka senare har jag gjort det.

Jag gillar fortfarande berättelsen, men sedan jag läste Ghost World för första gången har jag också hunnit se filmatiseringen (den är bra!) och nu ser jag bara Scarlett Johanssons ansikte framför mig när jag läser om Rebecca. Enid är fortfarande bara Enid. Och Ghost World är fortfarande väldigt trevlig och rätt rolig att läsa.

7 kommentarer:

Bokomaten sa...

Ååååhhh, Ghost World, ÅÅååååh, nostalgi! Gud, jag kände mig så himla cool, minns jag, så kommentaren i Criminal Minds är ju inte helt fel.=)

Bokbabbel sa...

Den ÄR cool! Känner mig mycket coolare nu när jag äger den! När har du läst den?

Bokomaten sa...

Åh, det var långt innan jag började blogga, men jag tror att det kan ha varit i samband med att filmen kom, runt 2000/2001 någon gång? kan inte fatta att det är 10 år sedan, samtidigt som att anledningen till den totala nostagitrippen ju beror på att det just var så länge sedan..

Bokbabbel sa...

Och jag som tyckte det var länge sen 2007 då jag läste den för första gången :)

Bokomaten sa...

Ja, allt är relativt.=) Var tvungen att kolla upp när filmen ko, det var 2001. Så då någon gång bör det ha varit.=)

Sara a.k.a. Game Girl sa...

Bra tips! Kände jag inte till! Och jag gillar Scarlett också...

Bokbabbel sa...

Bokomaten: Kanske dags för omläsning då? :)

Sara: Lär passa dig bra då!