måndag, januari 17, 2011

Det livsfarliga biblioteket

I november kom jag över min aversion mot bibliotekets reservationsavgifter och blev i ett huj en väldigt flitig biblioteksbesökare - bra jag! Även före detta bokhoran Helena (som numera har åtevänt till bloggosfären med (/på?/genom?) sin nya Dark Places-blogg, men det kan väl ingen ha missat?) har så här i julens ekonomiska efterdyningar hittat till sitt lokalbibliotek och gjort fina fynd där. Slutet gott, allting gott?

Denna gråaste av gråa måndagsmorgnar läser jag sedan morgontidningen och hittar notisen om hur en kvinna fallit genom golvet(!!) på ett finskt bibliotek - mitt lokalbibliotek i studiestaden faktiskt. Jag lider med den stackars bokmalen som trodde sig vara på väg att vittja lite nya bokskatter och i stället föll igenom golvet och slutligen hamnade på sjukhus (antar jag, hon skadade ju sig). The horror!

Just i dag känns nätbokhandlarna alltså tryggare. Ingen risk för golvras (annat än under mina fulla bokhyllor kanske...?).

8 kommentarer:

...med näsan i en bok... sa...

Kan vara farligt på bibblan! Jag har faktiskt missat Helenas nya blogg, ska genast kolla in den!

Bokbabbel sa...

Ojoj, tur att jag nämnde den då, missa inte!

Helena (Dark Places) sa...

Men hu så otäckt! Det gäller att gå med lätta och försiktiga steg när det är dags att hämta ut de där böckerna alltså. (Där kommer mitt nya liv väl till pass...) Morbid som jag är började jag nu föreställa mig hur mina dagar kommer att sluta på mitt lokala bibliotek. Death by books indeed!

/Fru Morbid

Bokbabbel sa...

Otäckt och lite absurt! Heh, tack för dina morbida funderingar, nog för att jag gillar bibliotek men jag tror inte att jag skulle vilja avsluta mina dagar på ett sådant. Faktiskt

Cinnamon sa...

Farligt med vissa bibliotek tydligen. Mitt bibliotek har slutat att ta betalt för reservationer. Jippie!

Bokbabbel sa...

hurra, lyckans dig!

Liselotte sa...

Hm, låter som om man kunde skaffa sig en fobi till... Var det inte just det man kunde tänka sig? Rys. Fast i just mitt lokala bibliotek är det snarare death by dust or sweat. En anställd har en olycklig benägenhet att utsöndra starka kroppsodörer under heta sommardagar. Med stängda fönster och noll luftväxling blir det som att djupdyka efter pärlor: håll andan och dyk i, skynda upp och iväg med fyndet.

Bokbabbel sa...

Hoppsan, här kommer det fram fler och fler obehagliga biblioteksupplevelser! Synd med så pass otrevlig atmosfär på biblioteket!