onsdag, januari 12, 2011

The golden eighties

Calliope tipsar om den här roliga sidan där man kan kolla in vilka titlar som fanns på New York Times topplista den dagen man föddes. Den kalla marsdag -87 då yours truly såg dagens ljus var bland annat Sidney Sheldon, Danielle Steel, Stephen King och Tom Clancy i ropet. Det känns väldigt... åttiotal.

7 kommentarer:

Bokomaten sa...

Och väldigt mycket... topplista... kanske inte så mycket topp... fördomsfulla jag som visserligen gillade Stephen king (var länge sedan nu) men Sheldon tog jag mig aldrig igenom trots att jag faktiskt fick en bok en gång. Måste kolla jag också.=)

Vixxtoria sa...

Jaa du, och det var ungefär de författare jag läste just 1987 (undantaget Clancy). Jag blev dessutom olyckligt förälskad för andra gången i mitt liv, samt skrev en 300-sidig pjäs där alla dog på slutet.

På radion spelades Till rytmen av en regnig natt med Millas mirakel, Luka av Susanne Vega samt I still haven't found what I'm looking for med U2.

Det var tider, det.

(Och jag känner mig inte alls gammal, nä-ä då.)

Psicharpax sa...

Jag kollade upp min lista också (-89) och den mest spännande var ju hur otroligt många topplisteförfattare som man inte har någon aning om vilka de är - ack alltings förgänglighet osv. Eller är det bara förgängliga böcker som hamnar på topplistor? Tål att funderas på. :)

Bokomaten sa...

Graham Greene, Tolkien, Judith Kranz, Sidney Sheldon, Richard Adams och Robert Ludlum. ungefär lika splittrat som min egen boksmak, haha, så kanske inte så konstigt att man bev som man blev.=) Kul att ha läst tre av dem också (Adams, Greene och Tolkien, försökte mig på Sheldon, men tröttnade efter 3 sidor.;) även om det är andra böcker än de som var på listan.

Bokbabbel sa...

Bokomaten och Psicharpax: Det är lustigt det där, för på Calliopes lista fanns det Tolkien och andras som fortfarande läses, och även om Steel och Sheldon kanske inte riktigt är topplistematerial längre så har man ju definitivt hört talas om dem (jag har även läst dem, Sheldon var myyycket spännande i tidiga tonår).

Vixx: Jag är mycket imponerad av och nyfiken på din pjäs!
Ah, Luka och I still haven't found... är ju riktiga klassiker!

Fridolina sa...

Ett och ett halvt år tidigare fanns också samma författare på listan ;) Här är min lista: http://adeoalibertate.blogspot.com/2011/01/sensommaren-85.html

Bokbabbel sa...

Som sagt, väldigt 80-tal :)