tisdag, november 13, 2007

My first graphic novel!

"Ghost World" av Daniel Clowes XXXX-
Nu har jag läst min första graphic novel (finns egentligen inget vettigt ord för dem på svenska, eller?), och jag gillade det jag läste och såg! Jo, det var mer än en serietidning, mer berättande och så. Mycket svordomar utbyttes mellan de två tonåriga flickorna, men jag tyckte att konceptet fungerade och är ivrig på att läsa mer!
Har ni tips om liknande böcker?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Visst har den här blivit film också?

Jag köpte annars vad man skulle kunna kalla en graphic novel, eller snarare en samling graphic short stories, från filosofernas loppis igår. Har läst ett par av berättelserna, och gillar dem skarpt! Det är alltså fråga om Loka Kanarps Till mina vänner och ovänner. Har också lånat hem Marjane Satrapis Broderier, och den kallar förlaget Galago för serieroman, vet dock inte om det är en vedertagen benämning? Satrapi har också gett ut självbiografiska Persepolis, som nyligen blev film. Kanske det inte är någon slump att den här typen av böcker filmatiseras, för de känns verkligen ganska filmiska redan i sin ursprungsform.

Anonym sa...

Jag har skrivit om en hel del olika serier/serieromaner/vad-det-nu-heter i min bokdagbok. Nu senast "Black Hole" av Charles Burns och "Our Cancer Year" av Joyce Brabner och Harvey Pekar. Jag tyckte om båda två. :)

Bokbabbel sa...

Hmm, hoppas kommentaren kommer fram den här gången, jag har haft lite problem med sidan...

Ika: Loppis låter bra =) Jo, "Ghost World" finns som film även om jag håller med om att den ju är rätt så filmisk redan från början!

Marika: Låter bra! =)