fredag, januari 21, 2011

"Comfort and Joy" ger just comfort and joy

Comfort and Joy av India Knight XXX½
Clara älskar julen. Hon älskar också sin stora knäppa familj (eller extended family är det egentligen frågan om, kompisar och ex-make inkluderade). Hon förundras över sina perfekta yoghurt-lagande grannar, och över att lågan i hennes andra äktenskap verkar ha slocknat.
Helena och Pia Printz lovordade den här boken i juletider, men innan jag reserverade den på biblioteket var jag tvungen att försäkra mig om att det inte var frågan om en chick litt bok. Och det är det inte. Eller okej, kanske lite, men mest är det en varmhjärtad feelgood roman som utspelar sig under tre på varandra följande jular. Den är rolig och väldigt brittisk, trevlig helt enkelt. Hoppas att förlaget förstår att ge ut den i pocket lagom till nästa jul, den passar säkert allra bäst att läsas då.

6 kommentarer:

Bokomaten sa...

Man borde kunna sätta böcker på "påminnelse" lika mycket som på bevakning eller favoriter när man kollar in nätbokhandlar. Tänk om man kunde ställa in en påminnnelse på adlibris om att de i slutet av november/början av december skulle skicka ett mail och påminna en om att man ville läsa den här boken ungefär då, för några månader sedan.=)

Bokbabbel sa...

Haha, mycket bra tips! Lyssnar ni Adlibris, Bokus?

Tänk vad bokbloggarna skulle kunna göra om de fick bestämma över nätbokhandlarnas funktioner :) Häromdagen diskuterades det på Twitter om hur man skulle kunna få med ett paket té med sina böcker :)

Metta Karlsson sa...

Ja adlibris brukar ha bra tema-sidor, det kande de ka nspinna vidare på :)

Te är ju ett måste, te- och bokhandel låter ju som handen i handsken i mina öron.

Bokbabbel sa...

Tyvärr är sidorna inte lika utvecklade på finska Adlibris, men ja, det är fint med temasidor! Och som sagt, en del av jobbet är ju nästan gjort redan ;)

Tänkte väl att téidén skulle uppskattas!

Helena sa...

Bra tips, Bokomaten! När man går in på Amazon i juletid dyker det upp massor av julböcker. Helt klart något att ta efter i Sverige.

Och visst är den mysig och rolig, Comfort and Joy? Med en liten edge också. Hoppas ett svenskt förlag plockar upp den snart, åtminstone lagom till julen 2011!

Bokbabbel sa...

Jo, mysig och rolig och med den där lilla edgen som gör att det inte blir tramsigt utan bra!

Lyssnar Adlibris till bokbloggarnas tips? ;)