tisdag, januari 18, 2011

Ett jobb med lästid är inte alltid så lätt

Ska strax iväg mot jobbet och har problem med att välja bok (ja, mitt liv är just så hårt). Är inne på slutrakan av Comfort and Joy och eftersom en lång jobbkväll väntar och jag för allt i världen vill undvika ett nytt abibliofob-fiasko, funderar jag över vilken annan bok jag ska klämma ner i väskan. The Passage slalomläser jag ju som bäst och längtar till när jag inte gör det. Den är dock väldigt bökig både att stoppa ner i väskan samt att läsa på jobbet (knökfullt skrivbord), så jag sneglar lite på The Imperfectionists som många verkar älska och som jag gärna skulle läsa innan alla andra hinner göra det. Johanna Ö inspirationsbloggar - förutom om frissabesök som påminner mig om min egen utväxt, men det är en annan historia - om Döda vita män som ju faktiskt finns med på min 10-lista. Och då har jag inte ens vågat snegla upp mot min bokhylla för att peta på andra olästa potentiella guldkorn som vilar där...

Vad läser ni som bäst?

3 kommentarer:

catariina sa...

Kan du ordna en frågestund så man får fråga vad du jobbar med? Eller får man fråga det utan frågestund också? :D
Det finns 2 saker jag är avis på, folk som får läsa på jobbet och folk som läser snabbt. Jag måste alltid ta mig tid att läsa, för det går faktiskt ganska långsamt. Undrar varför det är så? Kan du svara på det i din frågestund också? Varför vissa läser snabbare än andra? :)

Bokbabbel sa...

Jag sku faktiskt kunna leka storbloggare och ha en frågestund så småningom, som tack för idén kan jag svara på din fråga direkt ;) Jag jobbar deltid som kvällsvaktmästare i stadshuset i den lilla staden inom huvudstadsregionen, mycket surf- och lästid!

Det där med läs-snabbhet frågas alltid då och då, och det här är väl mitt svar: Jag är begåvad med en mycket snabb lästakt (var alltid klar först med alla läsförståelser och dylikt i skolan). Men jag tror absolut att lästakt kan övas upp en aning. Sen prioriterar jag ju läsningen mycket, både så att jag tyvärr motionerar för lite men sen har jag ju varken barn eller husdjur. Lästid på jobbet, och en bok till hands så att jag kan läsa på bussen eller ibland i reklampauser :)

Anonym sa...

Ja det är så att ibland så hittar man inte något bra att läsa, så här är ett tips.
på http://www.boksmedjan.se/Bocker.html finner du bland annat Majlis Stenman, Jag ser bäst när jag blundar.
Där finns även en skrivartävling:
http://www.boksmedjan.se/Botniabok/BotniaBok.html