fredag, januari 28, 2011

Något missvisande titel men fin bok

Att föda ett barn av Kristina Sandberg XXXX
Följ med till Örnsköldssvik anno 1938 och träffa Maj, som jobbar på ett konditori och funderar över sitt brustna hjärta. Som träffar Tomas och blir gravid, som gifter sig med Tomas och som tillbringar så väldigt mycket tid med att gå runt i sitt nya hem och fundera över matlagning och städning och Tomas alkoholvanor. Det blir väldigt subjektivt såklart, med en enda berättarröst på 489 sidor (11 sidor under mitt tegelstensmått), men aldrig utmattande. Långa långa meningar, mer av ett flöde, men jag läser fascinerat och trivs med berättelsen. Fiktiviteter vet berätta att det här tydligen är första delen i en planerad trilogi, och den informationen förlåter det något hastiga slutet.
Det här är bra. Rekommenderas dock inte för dem som försöker banta ner eventuella julkilon - som det äts och bakas i den här boken! Den är som en Fem-bok för vuxna!

10 kommentarer:

Bokomaten.. sa...

En Fem-bok för vuxna låter som värsta slogan! Vilken reklam!

Bokbabbel sa...

Du som gillar att baka borde absolut läsa! :)

Bokbabbel sa...

Många har varit väldigt förtjusta ja, den fångar tag i en!

Lisa H sa...

Missvisande titel var ordet. Min syster tittade väldigt konstigt på mig när hon läste högt från min önskelista i julas. "Eehh, vad är det här för slags bok, Lisa..?"

Hon trodde nog att det var en fackbok med stora bilder om hur det hela går till.. Ja, alltså själva utdrivningsprocessen, så att säga.

Hon vet ju att jag älskar böcker i alla färger och former men hon vet ju också att jag inte är säker på om jag någonsin vill ha barn, så det där rimmade väldigt illa i hennes öron.

PS. Jag fick inte boken i fråga. Trots att jag förklarade/försäkrade att det var en helt vanlig roman :P

Hanneles bok-paradis sa...

hahha, får ta en titt i den :)

Bokbabbel sa...

Lisa H: Jag förstår precis vad du menar, när jag twittrade om att jag läste den här boken var jag noga med att hela tiden understryka att det är frågan om en romaaaan!

Hannele: Den är bra!

Anonym sa...

Lånade just boken, bara pga titeln! :) tror dom har genömtänkt det ganska bra där i förlaget; den är nog en lockande titel även för dom som jag som inte ska föda ett barn. :)

Bokbabbel sa...

Nå, man reagerar ju i alla fall på den ja!

Cinnamon sa...

Fem-bok för vuxna? Men då måste den ju vara bra! Slukade Fem-böckerna när jag var liten. Och din beskrivning av den här boken får mig att vilja läsa den. Har läst om den förr men inte fått nån lust att läsa den. Men nu måste jag läsa den. :)

Bokbabbel sa...

Haha, endast mat-delen kändes som Fem-böckerna, inte resten. Men läs gärna, jag gillade som sagt