måndag, januari 31, 2011

Bokbabbel och mötet med skumtomtarna

Minns ni decembertwitter? Jag var förkyld, många julstressade och alla åt skumtomtar. Jag undrade över detta svenska fenomen och då jag vann The Passage i Fiktiviteters utlottning var Helena så snäll att hon skickade med ett paket skumtomtar i det stora paketet. Eftersom recensionen av The Passage låter vänta på sig (jag slalomläser och gillar men ger inte boken tillräckligt med tid) tänkte jag passa på att recensera skumtomtarna i stället.


När jag hällde upp skumtomtarna i skålen (Mariskooli från Iittala. Finsk design, så sant mitt namn är Bokbabbel) spred sig en doft av syntetisk jordgubbe i köket. Hjälp, tänkte jag som inte är ett fan av marshmallows. Men men - skumtomtarna är ju inte lika fjantfluffiga som marshmallows. Eller ens lika söta! Okej, det är förvisso ingen finsk salmiak det är frågan om, men skumtomtarna blev - trots hypen - en positiv överraskning. Jag gillar den lite sega konsistensen, och att de inte är lika söta som den något avskräckande och överväldigande första doften. Hurra! Tack Fiktiviteter för att du invigde mig i detta mysterium!

13 kommentarer:

Helena sa...

:) Kul att du gillade dem (och jag håller med om att det är tur att de inte riktigt smakar som den där syntetiska första doften som sprids kring dem ;) ), du får höra av dig i december om du behöver hjälp att fylla på lagren ;)

Anonym sa...

snart är det dags för påskskum med...

Metta Karlsson sa...

Hurra! Jag älsart, men de blir lätt för mycket. Och de stora man kan köpa en och en mjölar av sig så man ser ut som en sockerbagare.

Martina sa...

Hurv, jag gillar inte skumtomtar. Så jag var inte en av dem som åt skumtomtar hela december. =)

Bokomaten.. sa...

*asg* godisbloggaren Bokbabbel.=) Själv är jag inte ett dugg förtjust i skumtomtar eller något skumgodis alls faktiskt.

Bokbabbel sa...

Helena: Nej, inte alls så syntetiska som man skulle tro :) Kan ju hända att jag känner ett behov sen när ni börja twittra igen ;)

Mariasbokliv: Och påskmust :P

Böcker x3: Ja jisses, jag kan tänka mig att man lätt kan bli illamående av de här!

Martina: Då var vi två i december!

Bokomaten: Nej, jag brukar inte heller gilla skumgodis men det här var ju rätt trevlig faktiskt!

Maud/En bok om dagen sa...

Men akta dig för att äta skumtomtar och sedan tänka dig att släcka törsten med julmust. Alltså, det blir en märklig krock mellan två sockerchockande godsaker... ;-)

Bokbabbel sa...

Tack för tipset, men julmust smakade jag på medan jag bodde i Göteborg och det var nog det äckligaste jag någonsin druckit! Så det lär inte vara någon risk för att jag skulle råka kombinera det med skumtomtar :D

Ann-Sofie på OOOF bok sa...

Det är tur att du bara fick EN påse. Det finns stor risk för att utveckla beroende. Man brukar klara sig fram till mitten av januari, hamstra de billiga julrea-påsarna. Men sen...

Maud/En bok om dagen sa...

Julmust, det äckligaste..? (Om jag visste hur man gör en förvånad smiley skulle jag göra en sån här!)

Bokbabbel sa...

ooof bok: Klarade mig precis undan med andra ord! Nära ögat!

En bok om dagen: ja, tyvärr, men så är det :) Som om man lämnat en påse vingummi i Coca Cola och jäsa ungefär :P

LINA K - SKRIVER SKRÄCKROMAN! sa...

Vad bra att du fick pröva på skumtomtarna samtidigt, alltid kul med en extra bonus =)

Bokbabbel sa...

Det var verkligen snällt, en mycket glad överraskning!