lördag, januari 08, 2011

Viktigt meddelande

Jag har lärt mig att blogga med min iPhone. Världen (eller åtminstone bokmässorna) ligger framför mina fötter!


- Posted via iPhone

10 kommentarer:

Vixxtoria sa...

Bara åttonde januari, och du har redan gjort årets inlägg!

(Tänk vad mycket lästid du kan få nu, när du inte behöver blogga mer förrän 2012.)

Maud/En bok om dagen sa...

Wow! Jag har inte ens kommit fram till "Jag ska köpa en iPhone"-stadiet, men jag försöker anstränga mig för att ta mig dit.

Det skulle vara kul att kunna internäta och fejsbooka lite varsomhelst ifrån! ;-)

Bokbabbel sa...

Vixx: Det känns skönt att bördan har lättat från mina axlar, samtidigt som det u är lite synd. Vad ska jag göra resten av året liksom? Ja, läsa böcker är ju en bra idé, det har jag ju nämligen knappt gjort sedan iPhonen flyttade in

En bok om dagen: Precis! Än så länge fungerar inte abonnemanget så jag kan bara surfa på vårt eget trådlösa, men redan där är jag helt amazed :D

Lisa sa...

Via sms eller finns det en app? :)

Vixxtoria sa...

Ja, skulle du få tid över kan du ju alltid leka med iphånen, så klart :-)

Bokbabbel sa...

Lisa: Via appen BlogPress, verkar väldigt smidig! Har man Wordpress finns det en skild (gratis) app för det!

Vixx: Inte ett helt omöjligt scenario!

Vixxtoria sa...

Och du HAR väl hunnit upptäcka alla gratisböcker du kan ladda ner till appen ibooks? Du har ju ändå haft telefonen i mer än 24 timmar, menar jag?!

Lisa sa...

Thanx - btw - appen aNobii är kul när man vill ha koll på sin läsning. Typ som bok.nu.

Bokbabbel sa...

Vixx: Egentligen inte, jag har gissat att de finns men inte riktigt hittat dem. försökte få ner Daniel Åbergs bok från hemsidan men det gick inte alls :P Har du några speciella tips om böcker eller var man hittar dem?

Lisa: Aha, låter kul, ska genast kolla!

Vixxtoria sa...

ibooks har en massa gratis, vill minnas att man typ bara kan klicka runt lite på appen, och välja de man vill ha. Det är mest en massa klassiker, men det vill man ju ha ibland, om man är jag.

Daniel Åbergs kräver Stanza, men jag vill minnas att han har nån jätteenkel instruktion så att man installerar den på sin iphone först, och sen kan man ladda ner boken på ett kick (men det var ett tag sen jag gjorde det, minst sagt, så eventuellt är det så att du måste göra något av det hela (typ installationen) via itunes). Det ska dock inte vara alltför krångligt. KOlla lite på Daniels sida!

Andra stanza-böcker har jag kommit över genom att de finns på nån hemsida, och genom att gå in på hemsidan via safari-appen (alltså från telefonen) har jag med något klick fått ner dem i telefonen. It's like magic!

Adlibrisböcker kan du också beställa och ladda ner direkt via adlibrisappen (förutsatt att du har ett adlibriskonto sen innan, och det är ju lättast att skapa via datorn). Pengar dras på ditt kontokort.

Övriga läsare har jag faktiskt bara kollat för nån bok eller så, för att se hur de funkar. Jag är ingen superstor fan av att läsa i mobilen (jag har ett halvfärdigt inlägg om det, som jag borde avsluta), men tycker det kan funka för vissa texter. Men en jäkla massa bläddrande är det...