onsdag, september 08, 2010

Back in the 80's

Radhusdisco av Morgan Larsson XX
Jag gillar barndomsskildringar. Populärkulturella referenser, första kärleken, barndomslekar, coming of age och alltihop blandat med en gnutta nostalgi. Finemang. Allt detta hittar man också i Morgan Larssons debutroman Radhusdisco. Morris är huvudpersonen, och honom får man följa från skolstarten fram till sommaren efter gymnasiet. Det blir flytt från höghus till radhus, campingsemester i Europa och besök från Danmark, men främst vanlig vardag med en busig klass, förälskelser och suktan efter lika fina leksaker som bortskämde Ubbe har.
Jag gillar boken, för det mesta, men jag tycker den framskrider något stötigt, uppehåller sig vid mindre händelser rätt länge för att i nästa kapitel hoppa flera månader framåt. Lite väl grabbigt blir det också, jag kan förstå att trång förhud orsakar huvudbry åt en ung pojke men måste jag hela tiden läsa om den?

Längtar förresten tio år framåt i tiden, när jag får läsa nostalgiska barndomsskildringar som utspelar sig på tiden då jag själv var barn. Om någon sitter och skriver på en roman som innehåller brödmaskiner, platåskor eller lågstadiediscon där man spelade Backstreet Boys och Spice Girls, hör av dig! :)
Rec.ex. från Piratförlaget.

Inga kommentarer: