fredag, oktober 02, 2009

Dystopisk helg

Denna helg tillbringas på sommarstugan, troligen sista helgen för säsongen. Läsningen går i dystra tecken då jag planerar att förena nytta med nöje och plöja dystopier. Tusen tack för era tips häromveckan, har lånat några i biblioteket och ska stifta närmare bekantskap med Toffs bok och In the Country of Last Things under de kommande helgdagarna.

5 kommentarer:

Mrs. B sa...

Jag kanske missade, men har någon nämnt Marlene Haushofers "Väggen"? Det är en dystopi md ekologiska förtecken, om jag minns rätt och borde därför kunna läsas tillsammans med Margaret Atwoods senaste bok, som också har ett miljötema. Läste nyligen en artikel av (om?) Atwood och varför hon inte vill kalla sina romaner för sci fi. Hon menar att de scenarion som hon utforskar är möjliga, t.o.m. troliga och därför inte genrelitteratur. Tycker nog att hon klyver hårstån med det argumentet men kanske kan det vara till hjälp i din forskning? Hursomhelst, spännande ämne - lycka till!

Maria sa...

Toffs bok är trevlig. :)

Bokbabbel sa...

Mrs B: Tror inte den boken nämndes nej! Intressant uttalande av Atwood!

maria: Ok, har hunnit ungefär halvvägs, blev inte så mycket läst som jag trodde

violen sa...

Knut Faldbakken har skrivit Oår och Örjan Persson en ungdomsbok, Efter Oz. Båda böckerna läste jag för många år sen men minns dem väl.
På stranden var min första dystopi.
Sen finns det en till ungdomsbok, måndag kl 12 eller nåt sånt. Larmet går sista måndan i månaden men alla tror att det är kontroll av larmet men det är kärnvapenkriget som brutit ut.....
Ska du läsa dystopier kan ungdomsromaner vara nog så intressanta, I morgon när kriget kom osv.
Jag har just läst Oryx och Crake och kan hålla med Atwood om att det skulle kunna hända. Men jag drog (som vanligt) även helt andra slutsatser av boken....:-)

violen sa...

Hej igen
Väggen var otroligt bra, jag minns massor ur den.
Men den var inte riktigt dystopi utan mer en slags saga upplevde jag det som, ungefär som att stiga in i en helt annan värld genom att hamna bakom väggen......