onsdag, maj 18, 2011

Nu kommer åttiotalisterna

Vi håller på med en viktig grej av Sara Hansson XXXX
Blir så glad (och jo, lite angstig också) över att det nu utkommer böcker skrivna av människor med samma barndomsreferenser som jag. Tänk Mysteriet på Greveholm-julkalendern, Kamratposten, Finlands VM-guld i ishockey 1995. Och så Spice Girls då.
Egentligen var jag mer av en Backstreet Boys-flicka, men Spice Girls var definitivt spännande. Och det är kring dem Vi håller på med en viktig grej kretsar. Sara blir vän med Rebecka fastän Rebecka faktiskt är ett helt år äldre. De sminkar sig som Spice Girls, kan alla låttexter, säger att de visst kommer att älska bandet livet ut. Deras föräldrar (som båda är skilda) förstår dem liksom inte alls.
Åh, nostalgin! Dessa pre-teens som provar lite smink, delar på bästishalsband, ringer Heta Linjen. Som snäser åt sina föräldrar och sedan får dåligt samvete över det. Ja, sådana har vi alla(?) varit, och Sara Hanssons "knubbiga" teckningar går rakt in i hjärtat på mig. Jag gillar!

Jag vet bara inte riktigt vad jag ska tycka om omslaget. På sätt och vis är det ju kul att man använt sig av vad jag antar är en "riktig" bild av Sara med kompis som små Spice Girls. Å andra sidan tycker jag att ett foto-omslag inte riktigt passar in på en graphic novel. Hade jag själv plockat upp den här boken i butiken?
Rec.ex. från Galago.

4 kommentarer:

Bokomaten sa...

Åhh! Så 70-talist jag är skämdes jag en smula men äääälskade Spice Girls ändå.=) De minnena delar jag även om Mysteriet på Greveholm gick mig en smula förbi.=)

Emmas Bokhylla sa...

Ah, jag minns det suget, det rycket, nar ALLA gillade Spice Girls. Minns att jag och mina kompisar bestamd oss for att vi var for gamla for dem och lillgamla som vi var upprepade vi det vi horde fran vara foraldrar - plastigt, reklamjippo och tjafsigt. Ah, vad lojliga vi var...

Anonym sa...

Jag håller med om att omslaget känns lite fel. Och det tilltalar inte mig. Till skillnad från det du skriver om boken. Blir lite nyfiken, för visst är det kul att läsa om sådant som man själv känner igen från sin uppväxt.

Bokbabbel sa...

Bokomaten: Åh, jag älskar din lilla bekännelse jag :)

Emma: haha, vad supercoolt av er då :D

Bokklok: Låt inte utsidan skrämma bort dig! Det är insidan som räknas du vet!