söndag, maj 08, 2011

Jellicoe ja

Jellicoe Road av Melina Marchetta XXXX
Ja, jag behöver väl knappast nämna varifrån jag fick inspirationen att läsa den här boken. Först vill jag säga att den här boken nog inte är lika bra som The Hunger Games-trilogin (älsk på den!), men att man definitivt rycks med av historien. Oväntat plus också för att man inte blir irriterad på den kursiva berättelsen!
Handlingen är lite knepig att redogöra för, men vi har alltså en internatskola (stort plus det också!) i Australien, och där pågår varje läsår under sex veckor ett krig mellan the Cadets (militärskolan som campar nära internatskolan), the Townies (orstbefolkningen) och så skolans "lag", Houses. Taylor Markham, protagonisten, är ledare för Houses, en roll hon helst inte hade axlat, speciellt som hon upptäcker att det är Jonah Griggs som leder the Cadets. Jonah Griggs och hon har nämligen en komplicerad historia bakom sig. Och till råga på allt har Hannah, kvinnan som tog hand om Taylor då hennes mamma dumpade henne på en 7/11, dessutom försvunnit utan att höra av sig.
Okej, det låter lite rörigt, och det är det också i början av boken, men jag lovar, sedan kommer man in i det och sedan blir det spännande och bra! Tycker absolut ni Hunger Games-diggare (och ni är ju många) ska kolla in!
Om jag är sugen på att klicka hem fler av Melina Marchettas böcker till min lilla Kindle Bueno? Ja!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Suck, jag blir lycklig bara av att se omslaget. Jellicoe Road var så b-r-a! Personligen tycker jag den gav mig mer att tänka på än Hungerspelen, men å andra sidan har jag bara läst första boken än, så kanske det blir mer djup i den sedan?

Bokbabbel sa...

Tja, JR är kanske djupare, men Hunger games var med medryckande och berörande redan från första början. JR växer liksom allteftersom

Emma sa...

Något för mig med andra ord. Måste skriva upp.

Metta Karlsson sa...

Den har jag i min Kindleönskelista!

Johanna L sa...

Jag läste om Hungerspelen förra veckan, och den ÄR hemskt medryckande, ja, men Jellicoe är the book that keeps on giving. Min lilla snodda slogan för den bara. Visst vill man läsa om den efter första när man fattat allt? Och då kan man ta till sig allt mer?
Älskade Hungerspelen men den är klart enklare.

Bokbabbel sa...

Emma: Gör det!

Böcker x3: Den här är snarare en av de stora orsakerna till att jag köpte Kindlen då den aaaaldrig kom på posten :P Mvh, Otålig

Johanna L: Jag är mycket dålig på att läsa om men jag tror absolut att den här boken skulle ge en hel del även (framför allt? andra gången! Och jo, Hungerspelen är definitivt enklare, men den serien kändes så annorlunda när man läste den, som om man aldrig läst något sådant tidigare.
Bra slogan! Vilken bok av Marchetta rekommenderar du till näst? :)

Johanna L sa...

"Saving Francesca" och "The piper's son". De hänger ihop! Var inte tänkt så från början, men hon plockade upp en bifigur från SF och skrev en historia om honom, fem år efter SF. Man ska läsa den först alltså. Båda är supersuperbra även om "Jellicoe" är min favvo.

Malin på ön sa...

Fick precis hem både Jellicoe Road och Hunger Games, hurra! Så nu har jag en massa roligt framför mig förstår jag. Tänkte börja med JR, har längtat!
Malin

Bokbabbel sa...

Johanna L: Åh, älskar det där när en karaktär ur en roman dyker upp och/eller får en egen berättelse i en annan bok!

Malin på ön: Mm, du har bra läsning framför dig!