lördag, maj 14, 2011

Ledig lördag

Ledig lördag! Yours truly tillbringar den med bröllopsinbjudningar och böcker - en ganska bra kombo tycker jag. Vilka böcker undrar ni kanske, och det gör jag faktiskt också. Jag klappar suktande på 596 sidor tjocka Min kamp 2. Läser en snutt i Life Sentences (mm, bra!) på Kindlen, och gottar mig i att jag med lite hjälp av Kindlegurun Böcker böcker böcker även har fått John Ajvide Lindqvists splitternya skräckis Tjärven nedladdad till den. Under den senaste veckan har jag känt ett starkt sug efter att klämma lite Jo Nesbö igen (har faktiskt några av böckerna mitt i Harry Hole-serien olästa), så det kan hända att jag ställer mig vid bokhyllan och bläddrar lite. Oskuldens tid har jag hört mycket gott om, och så handlar den ju faktiskt om New York. Helen har fått oss alla att akutlängta dit den senaste veckan.
Sara Hanssons graphic novel Vi håller på med en viktig grej fick jag hem i veckan, och sedan är jag nyfiken på Douglas Kennedys nyaste - Maine och Berlin i samma bok, det kan väl inte gå fel va? Ja och så vill jag läsa The Magicians för att känna efter om jag gillar fantasy. Det har varit så mycket Game of Thrones-snack på sistone att jag plötsligt hittade mig på Amazon, cyberpetandes (bra ord va?) på en 4-böckerskombo till Kindle. Hoppsan.

Så här alltså i det bokbabbelska hemmet/huvudet. Vad gör ni?

10 kommentarer:

Cinnamon sa...

Idag är den stora tvättstugedagen. Sen sambon med konstaterad kattallergiker så har vi insett att det kanske är bättre att tvätta åtminstonde handdukar och lakan i tvättstugan. Idag blir det oxå en hel del kläder tvättade.
Sen så fyller ju sambon år (imorgon) så mina föräldrar kommer på besök. Sen ikväll ska vii ut och äta med sambons föräldrar på en italiensk restaurang. Men jag hoppas klämma in lite DN-läsning och bokläsning någon gång under dagen.
Det blev som ett helt blogginlägg det här :)

Bokbabbel sa...

Aktivt! Vi ska hem till mina föräldrar ikväll och äta grillmat, mums!
Heh, mitt blogginlägg blev också betydligt längre än jag hade planerat. Så kan det gå

Metta Karlsson sa...

Cyberpet var ett bra ord. SAOL nästa!

Ha en bra ledig dag! :)

Anonym sa...

Jag sitter och läser bokbloggar, ska snart släpa mig in i duschen och sen åka iväg på minibokbloggarfikaträff (puh! långt ord) inne i stan. Kvällen är ännu oplanerad, men det lutar åt att jag åker på queergothklubb och svänger mina lurviga. :)

Tha Magicians är fantastisk på alla sätt och vis, men är nog snarare anti-fantasy än fantasy. Magin i boken är väldigt... trivial och vardaglig på ett sätt. Jag tror att du, som ju också gillar Scarlett Thomas, kommer att uppskatta.

Bokbabbel sa...

Böcker x3: Bra mål det där! Hashtagg på Twitter ett delmål! Tack!

Bokstävlarna: Oj, du har kul program framför dig!
Ok, "The Magicians" blir bra inkörsport, kanske kanske jag vågar mig på Game of Thrones sedan. Älskade David Eddings högt och innerligt när jag var typ 9-14 :)

Helena (Dark Places) sa...

Kul att du gillar Life Sentences - och att Blogger är up and running igen! Har haft en riktig familjehelg än så länge, så det har inte blivit mer än ett par sidor i nya Kennedyn. Det lilla jag läst har varit bra, dock.

Bokbabbel sa...

Medan du läser Kennedy och jag läser det sista i Life Sentences får du gärna berätta vilken annan bok av Lippman du tyckte var bra. Härligt med nya fina författarfynd!

Helena sa...

Gillade To the Power of Three (en annan standalone) väldigt mycket. Har bara läst de två än så länge, men har flera på vänt.

Evalinn sa...

Låter trevligt! Jag bloggar och tänkte ta mig an Nam Les Båten ikväll! :-)

Bokbabbel sa...

Helena: *noterar tacksamt*

Evalinn: Ah, bloggande :) "Båten" har alla andra utom jag och en annan älskat, så antagligen lär du få en fin läsupplevelse :P