onsdag, maj 25, 2011

Let the countdown begin!

Bokbloggare är ett konstigt folk. Med ögon rinnande av pollendraperad vårgrönska bejublas redan förlagens höstkataloger, och även om vi alla vet att bokhyllorna dignar av olästa böcker hemma hos alla och envar handlar en inte alls så blygsam andel av blogginläggen om nya bokinköp. Konstigt det där.

En kategori av dessa blogginlägg är alltså inläggen om efterlängtade boksläpp (Calliope - som i dag förresten bloggade om en ny Jeffrey Eugenides-bok med aka-porrvibbar - har t.ex. en helt egen kategori för denna typ av bloggande). De där boksläppen som får en att tjuta okontrollerat på Twitter/Facebook/blogg/annat valfritt forum och önska att man kunde snabbspola fram tiden till släppdatumet. Vem behöver sommarmånader när det vankas en ny Linwood Barclay liksom? "Som vi alla vet går ju så mycket av läsningen också ut på förhandshypen och vänten*" skrev jag i en kommentar hos DP-Helena under hennes senaste rapport om böcker hon väntar på. (Nu märker jag att även hon tycks ha en kategori som heter Efterlängtade boksläpp. Nu vill jag också ha det! Done!). Och där fick jag till det ganska bra tycker jag, för precis så är det ju. Med risk för att bli besviken när du väl har boken i handen är det ändå bra härligt att så gott som ständigt ha en eller flera böcker som du går och väntar riktigt intensivt på. Vad jag väntar allra allra mest på undrar ni nu? Jo, det är Gillian Flynns nyaste bok Gone Girl. Läs mer om den kittlande handlingen här och häng sedan med på min countdown, i dag är det nämligen exakt anspråkslösa 365 dagar kvar...!

*) Oklart varför jag inte kom ihåg att det heter "väntandet".

10 kommentarer:

Maria Engelwinge sa...

Vad roligt att jag hittade den här bloggen! Jag letar efter fler bok- och skrivbloggar så nu länkar jag till dig på min blogg:).
Kram,Maria

Helena (inofficiell ordförande i Gillian Flynns svenska fanclub) sa...

Åh vad bra Gone Girl låter! Som Linwood Barclay i Gillian Flynn-tappning, typ. Är pepp bortom ord, men 365 dagar... långt ju! Tur att jag lovat att undersöka alla eventuella Gillian Flynn-vibbar i anglosaxisk skönlitteratur under tiden, det borde få tiden att gå. (Mina två tvååringar kan nog också hjälpa till där, för shit vad tiden har gått fort sedan jag fick barn!)

Bra kategoritillägg där! :)

Bokbabbel sa...

Maria: Tack och välkommen!

Helena: Har jag redan sagt att jag älskar dina nick som kommentator? :D Och JA, visst låter det som om Flynn läst lite Barclay och tänkt att här är han något på spåren men nu tar jag och gör det ännu bättre. Kan ju bli HUR BRA som helst!
Mycket bra av dig ordföranden att snoka reda på möjliga Flynn-liknande böcker att läsa medan vi väntar, den där som du twittrade om i dag (nåt omöjligt namn som lät tyskt) verkade ju hur bra som helst, där fanns en debutroman också såg jag!

Hjälp, tänk att dina små tvillingar är TRE när Flynn-boken utkommer! Nästan så att de också kommer att kunna läsa hennes bok då ;)

Edward sa...

Det är lite roligt det dära, själv har jag bara en oläst tegelsten i bokhyllan kvar ioförsig, men det hindrade mig inte från att dra iväg en beställning på 6 böcker från bookdepository!
haha.

Bokbabbel sa...

En? Wow, det där kommer aldrig att hända mig! :D

Paperback Lover sa...

Men du så fin bakgrund du fick till. Jag läste din twitter igår (ja, man kan läsa utan att twittra själv) och såg att du skulle ändra lite här.

Om Gillian Flynn kan jag inte säga något för jag har inte läst nåt av henne.

Henrietta sa...

Men vad står "aka-porr" för egentligen? Jag har lyckats klura ut vad det betyder, men själva bokstäverna a, k och a fattar jag inte vad de står för.

Bokbabbel sa...

Akademisk porr. Alltså internatskolor, gamla stenbyggnader på college, skoluniformer, föreläsningar och professorer :)

Henrietta sa...

Åh, tack! Jag har slagit knut på mig själv i mina försök att försöka lista ut det! Gillar din blogg jättemycket förresten. Första (ja, eller andra) gången jag kommenterar, men jag hänger här varje dag nästan.

Bokbabbel sa...

Härligt att höra, blir så glad!