tisdag, maj 03, 2011

Det kom en liten Kindle


... hem till mig igår. Sjukt snabb leverans av Amazon, jag beställde den på torsdag kväll!

När man väl packat upp Kindlen ur paketet är den väldigt lätt att ta i bruk. Har man köpt den via sin Amazon-account (vilket jag antar att de flesta har), är den redan registrerad och heter även Bokbabbel's Kindle (nåja, egentligen har den nog döpt efter mitt riktiga förnamn, men visst vore det lite trevligt om den hette Bokbabbel's Kindle i stället?). Bara att koppla den till en power source, trycka på den och börja klicka runt. Väldigt lättanvänd, som tur!


Min första reflektion är över hur lätt den är. Den känns lättare än min iPhone! Att den på bilden ovan ser lite suddig ut beror på att jag där ännu inte tagit bort de skyddande plasthinnorna.
Min Kindle är den förmånligare WiFi-modellen, och den var lätt att koppla upp till vårt eget trådlösa nät. Nu har jag via Amazon, som man alltså kommer åt antingen från sin egen dator eller direkt via Kindlen, laddat ner några gratis klassiker samt den alldeles rykande färska, i dag publicerade nyaste Sookie Stackhouse-boken Dead Reckoning. Tror att den blir lämpligt lättläst så här i början när jag är lite ovan.

(Som ett P.S. kan tilläggas att jag inatt drömde att Kindlen även tillhandahöll mediciner för en björkallergiker som jag själv. Men det gör den alltså inte! :))

13 kommentarer:

Metta Karlsson sa...

*stolt kindleguru*

Bokbabbel sa...

Tack för all hjälp och alla svar! :)

Emmas Bokhylla sa...

Hmm...alltsa, jag ar ju pappersboksfreak, men den later valdigt lockande. Faktiskt.

Bokbabbel sa...

Emma: Det är jag också egentligen, men vårt hem svämmar över av böcker och det här är ett snabbt och miljövänligt och behändigt sätt att läsa. Jag är måhända inte frälst (ännu), men väldigt imponerad och nöjd!

Yohson sa...

ÄÄÄÄÄÄÄhääääntligen! Hoppas den införlivar alla dina förväntningar!

Bokbabbel sa...

Tack, vi håller på att lära känna varandra för tillfället och än så länge har allt gått bra!

boktok73 sa...

Mitt ha-begär växer dag för dag... Väntar ivrigt på mera kommentarer! Vilka program behövs för att ladda ner tex svenska böcker till den? Eller kan man inte det? undrar en Kindle-nybörjare... Kan man tex från AdLibris ladda ner en e-bok och få in den i Kindlen? Ursäkta mina korkade frågor, men har hittat väldigt lite info om den, förutom från Amazons sida.

Anna sa...

Vill också ha - ni får inte skriva så begärligt på bloggarna. Inte bra för min ekonomi, men klart bra för miljön. Tänk så mycket transporter man skulle spara...

Bokbabbel sa...

Boktok: Om jag har förstått det rätt så kan det vara lite knepigt att köpa vilken e-bok som helst från Adlibris eftersom de har någonslags skydd på och Kindle inte läser skyddade filer. Men samtidigt hittade jag en liten rad på Adlibris hemsida (googlade typ "Kindle e-böcker Adlibris" eller nåt liknande) om att Kindle 3 har en bättre pdf-läsare och att det därför skulle vara lättare att handla e-böcker till Kindlen även på Adlibris.

Joanna: Sparar in på både transporter och på själva tryckningen av boken ja. Och nu är dollarn förmånlig i förhållande till euron och kronan...!

Bokomaten sa...

Har just upptäckt Kindleappen till mobilen. Fast mobilen är rätt liten.. Vore idéaliskt för resa bara.. Kanske får bli en platta till mig med.. Eller så kör vi på pocketvarianten och så får man göra sig av med lite böcker på vägen om man är borta länge.=)

Bokbabbel sa...

Bokomaten: Mm, på min iPhone skulle jag inte vilja läsa. Plattan däremot idealisk för resa, då kan du läsa under Italiens (och New Yorks) sol! :) Jag är dålig på att göra mig av med böcker, speciellt som jag vill ta med mig BRA böcker på långa resor. Då tar jag nog med mig dem hem också!

Koko sa...

Dregel, avis.

Bokbabbel sa...

Den är nice! Första "recensionen" kommer på fredag!