torsdag, november 18, 2010

Snöoväder under yllefilten

Snow Blind av P.J. Tracy XXX½
Läste om författarparet (mamma och dotter) P.J. Tracy inne hos Mrs B som hade läst böckerna medan hon var förkyld. Jag lånade hem en av böckerna och några dagar senare fann jag mig själv däckad av en höstförkylning. Kröp ner under min sköna yllefilt och läste.

Vintern kommer sent till Minnesota, men med desto värre oväder. Poliserna Gino och Magozzi deltar i en snögubbe-tävling som avbryts abrupt då det visar sig att två av snögubbarna innehåller varsitt manslik. Lovande början va? Ytterligare ett snögubbelik hittas fler timmar bort i samma delstat av den nytillsatta sheriffen och föredetta engelskaläraren Iris Rikker och det blir en jakt på en kallblodig(?) mördare bland snöstormar och dystopiska skyddade städer. Med på ett hörn finns även datahacker Grace MacBride och hennes företag Monkeewrench som jag förstår är ett återkommande gäng i Tracys böcker. MacBride påminner mig mycket om Penelope Garcia i tv-serien Criminal Minds som fästmannen (numera även känd som Mr Bokbabbel) och jag har knarkat den här hösten.
Nej, det är inte mindblowingly bra, men förutom en viss rörighet och lite tafflighet så är det riktigt underhållande. Jag vänder sidorna i snabb takt, ler åt referensen till Mobergs Utvandrarna (jodå!) och njuter av att läsa om kalla vinterlandskap. Under filten.

3 kommentarer:

Bokbrus sa...

Jag gillar din blogg och vill hedra den med en Cherry on top award.

...med näsan i en bok... sa...

Oj, ser att du fått en av Bokbrus också:) Jag gillar också din blogg så du får en Cherry on Top Award av mig med, du kan hämta ut den på min blogg:)

Bokbabbel sa...

Tusen tack hörni, plötsligt har jag en hel skål med körsbär som jag ställer fram i inlägget ovanför detta! Varsågod och ta för er! :)