torsdag, november 04, 2010

Sökes: Bokligt resesällskap

Sökes: En pocketbok för flygplans- och flygfältsläsning. Tillräckligt liten text för att läsningen ska räcka länge utan att bokens format blir för skrymmande och tungt. Tillräckligt lättillgänglig för att jag ska förstå texten efter långa dagar av stadspromenerande, men inte så bra att jag glömmer bort att umgås med mitt resesällskap.

Svar till: Resgalen bokmal -87

11 kommentarer:

Annica sa...

Något av Läckberg? De är lättlästa rätt så spännande men inget som förstör umgänget för att man bara går och saknar den.

Bokbabbel sa...

Dem har jag läst, tror dessutom att de skulle vara lite för lättlästa för min snabba lästakt

a-lo sa...

Kära resgalen bokmal.

Tips 1: om du läser på engelska så kanske boken räcker en lite längre stund?

Tips 2: Crescent (Nymåne) av Diana Abu-Jaber. Lättillgänglig utan att vara för lättsam

Tips 3: The observations av Jane Harris. Lite spännande, lite hemlighetsfull i samma anda som Sarah Waters Fingersmith

Tips 4: din egen bokhylla. Brukar inte den vara full av olästa böcker ;)

Ellison sa...

Jag läste Väggen av McCormac på resan över till Hawaii (över ett dygn). Räckte lagom för mig!

Bokbabbel sa...

a-lo: Tack för svar! Hade faktiskt tänkt köra på både engelskt och något ur den egna hyllan, men det är ju alltid roligt med tips, kanske köper jag en bok på resan inspirerad av dem t.ex.? :)

Ellison: Antar att du menar "Vägen", inte "Väggen" :) "Vägen" har jag iaf läst, och är glad att jag gjorde det!

ellen! sa...

den trettonde historien av diane setterfield passar rätt bra in på beskrivningen. sen är ju slema lagerlöfs gösta berlings saga bra, men du kanske hhar läst den redan...

Bokbabbel sa...

haha, nu skäms jag nästan lite över att jag läst Setterfields bok men inte Lagerlöfs :P Fästmannen äger "Gösta Berlings saga" men i en otymplig inbunden version

enligt O sa...

Sist jag flög läste jag Och allt är förvridet av Emma Ångström. Annorlunda, spännande och ganska lättläst. Dessutom ny i pocket, men någonstans i mitt banhuvud tror jag att du redan läst eller i alla fall köpt den?

Bokbabbel sa...

vilken fin koll du har, köpte nyligen ja! vill absolut läsa snart, men tror den är för tunn för just det här ändamålet :)

Anonym sa...

Om Du inte läst One Day av David Nicholls (höstens mest om-bloggade eller?)eller Stones Fall av Iain Pears eller The End of Mr Y av Scarlett Thomas (en favorit!) Trevlig resa!!/Pia

Bokbabbel sa...

Har läst One Day och bloggade om den med rubriken "Sommarens mest omtwittrade bok" :) Har även läst tre böcker, så man kan iaf säga att dina tips träffade ganska rätt! :) Tack!