torsdag, november 11, 2010

I väntans tider

Igår höll jag på och petade i en bokbeställning - ivrigt påhejad av Helena och Marias bokliv, vilket trevligt sätt att nätshoppa på! - och skulle just klicka iväg den då jag tänkte att jag för säkerhets skull tar en surfarsväng via lokalbibliotekets databas. Och halleluja, sedan jag senast var där och surfade runt hade det sannerligen hänt en del! I vanliga fall blir jag löjligt snål när det kommer till reservations-/beställningsavgiften på 50 cent (något jag tydligen inte är ensam om, Fiktiviteter avslöjade - på Twitter, var annars? - att hon också är allergisk för reservationsavgifter), men i det här fallet var det frågan om så efterlängtade böcker att jag inte kunde motstå dem. Se bara:

- Along for the Ride, Sarah Dessen
- Faithful Place, Tana French
- Den gåtfulle fotografen, Douglas Kennedy
- Det händer nu, Sofia Nordin
- Natthimmel, Sofia Nordin
- Snow Blind, P.J. Tracy

Hade kunnat beställa ytterligare några fler böcker, men nu då jag är tvungen att betala för dem vill jag se till att jag verkligen hinner läsa dem också...! Så nu gnuggar jag otåligt händerna och kollar databasen en gång i kvarten, när får jag hämta ut böckerna? Och vilken ska jag börja med?

4 kommentarer:

Ika sa...

Här får man minsann betala en euro i reservationsavgift, så jag drar mig. Nu satte jag faktiskt ett kryss i rutan för att reservera boken när jag gjorde ett inköpsförslag för David Nicholls En dag, och det gör jag ofta om jag skriver inköpsförslag på böcker som jag annars är beredd att beställa från nätbokhandel.

Annars påminde (inte så) Anonyma Biblioholister-bloggen mig om fjärrlånens förlovade värld. De är ju inte heller gratis, men klart lönsamma när det gäller sånt som grafiska romaner, ljudböcker och annat som man inte kan invänta i billig pocket.

Bokbabbel sa...

Usch, en euro känns minsann mycket mer ja! Fina Göteborg, där var det gratis. Kul med "En dag", hoppas du kommer att gilla den!

Mm, har aldrig provat på fjärrlån, men det där med graphic novels låter ju onekligen lovande!

Helena sa...

På biblioteket där jag jobbar då och då är det minsann (och tack och lov) gratis att reservera annars vet jag inte hur det skulle gå...

Bokbabbel sa...

Det var det i Göteborg också vilket en bokmal utan hemmabokhyllan uppskattade väldigt mycket!