fredag, november 26, 2010

APTSD och fårskinnstofflor

På grund av rådande nordiskt klimat tar Bokbabbels Converse+bok-fotoinlägg en paus fram till våren då de återkommer med full kraft. (När saknaden blir för stor kan ni nostalgikika exempelvis här, här och här.) I dag får ni i stället kika på mina inte fullt så upphetsande fårskinnstofflor som jag tillsammans med Underfors och Babylon packar ner inför en helg som ska tillbringas på tåg, caféer, Thanksgivingmiddag, tåg igen och slutligen på sommarstugan framför brasan.


Något som däremot inte tar paus - trots ett stort uppsving i min lånestatistik på lokalbiblioteket - är mina bokinköp. Igår klickade jag - i ett hetsigt APTSD*-tillstånd - hem vad jag tror och hoppas är en rätt så magnifik mix av thrillers, skräck, Vanlig Roman och husgudinnan Jenny Diski. Eller vad säger ni om:

- Promise Not To Tell av Jennifer McMahon som bland annat beskrivs som en "unusual mix of mystery novel and ghost story with particularly well-drawn coming-of-age themes". Jag gillar den redan!
- Mortal Love av Elizabeth Hand eftersom Generation Loss var en magnifik läsupplevelse och Hands böcker är svåra att få tag på
- What I Don't Know About Animals av Jenny Diski. Bokbabbel hjärtar Jenny! Någon som läst hennes romaner, är de värda något?
- The First Verse av Barry McCrea. Rekommenderad av Jan på The Uppsala English Bookshop och handlar om studerande på Trinity College "who literally live by words". Mm!
- Pretty Monsters av Kelly Link eftersom den hypats på Twitter och verkar välskriven (lustigt sammanträffande, medan jag skrev det här inlägget postade Helena det här inlägget. Jag verkar ha gjort ett gott köp, bra där!)
- Fragile Beasts av Tawni O'Dell för att hennes småstadsskildringar aldrig tidigare gjort mig besviken

* Abibliofobic Post Traumatic Stress Disorder. Ger upphov till hjärtklappning, ett starkt behov av att omge sig med böcker samt en ökande bokshoppinglust.

6 kommentarer:

Holly Hock sa...

Jag har läst Jenny Diski! Hon är urbra! Verkar vara en mycket speciell människa, och skriver jättebra! /Therese

Anonym sa...

Vilken tung lista!
Jag har inte läst någon av dessa (böcker/författare). Jag har Tawno O'Dells böcker hemma så nu kanske jag borde ta och sätta igång...?

Gillar APTSD! (Fast det började med "vad..?")

Bokbabbel sa...

Holly: Har läst Diksi "reseskildringar" och en essäsamling och är helt hooked!

littlemeandmybooks: Tung på vilket sätt? Ja, O'Dell skriver bra, testa gärna!

mind the book sa...

APTSD, hahaha!
erkänner att jag också går fram och klappar min svenska bokhylla när jag återförenas med den ca 2 ggr m året. stryka med fingrarna över bokryggarna = bättre än psykofarmaka!

Anonym sa...

Jag menade vikten (gram) så klart :)

Bokbabbel sa...

mind the book: Ojoj, svårt att se (en av sina) bokhyllor så sällan! Visst är APTSD en behändig förkortning?

Littleme...: Nja, alla utom Diski är i pocket så!