måndag, november 22, 2010

San Francisco nästa?

Lonely Planet har utsett världens tio bästa bokhandlar och City Lights Bookstore i San Francisco toppar listan. För en utförlig "recension" av nämnda bokhandel rekommenderar jag Calliopes blogginlägg från i somras!

Själv blir jag lite sur över att jag har varit i fyra av städerna som dessa tio-i-topp-bokhandlar finns i (Paris, London, Berlin och Beijing) men ändå missat dessa pärlor. Å andra sidan kan man ju alltid drömma om nya resor, varför inte en resa med nedslag i just Lonely Planets bokhandelstäder? Jorden runt på tio bokhandlar liksom?

Uppdaterat: Guardian Books har bett sina läsare lista sina favoritbokhandlar, inte heller dem har jag (mig veterligen) besökt. City Lights Bookstore finns dock med här också.

10 kommentarer:

Nina sa...

Nu känner jag mig också ganska ledsen över att jag inte kände till Daunt i London. Men Shakespear & Co har jag faktiskt varit till tack vare min litterära släkting i Frankrike. Trots att den var fin så vet jag nu inte om jag skulle kategorisera den som en av de bästa jag har varit till. Inspirerande lista dock!

Bokbabbel sa...

Tycker du och jag klarade oss ganska bra med fina Foyle's faktiskt! Oj, har du varit i Shakespeare&co, hur visste jag inte detta? Verkar vara ett spännande ställe med människor som bor där, och en egen litteraturfestival och grejer!

(Kanske du kan göra en egen lista? :))

Nina sa...

Uh lala, jo, kanske en egen lista kunde vara på sin plats. Men det blir nog i så fall Londonbokhandlar. Gick jag förresten nånsin med dig till London Review of Books? Alldeles bredvid British Museum.

Bokbabbel sa...

Nej det gjorde du inte, däremot minns jag att typ M, M och jag hängde i flera bokhandlar kring British Museum under studieresan dit. Men där fanns mest graphic novels om jag minns rätt, så då var det knappast London Review of Books då :P

Mer än okej om det är Londonbokhandlar!

Unknown sa...

Jag bodde i San Francicso i fyra måneder och du kan tro jag var där ofta!!! Det är en helt underbar bokhandel!!

Bokbabbel sa...

Ååh, vad härligt att ha fått bo i San Fran! Berätta gärna mer! :)

Anna sa...

Strålande reseidé! Jan tänka mig att göra en sådan tripp. Undra om det skulle bli övervikt på planet hem?

Bokbabbel sa...

Kanske en paketresa för bokbloggarna, bokfrakt i container ingår i priset!

Magnus Axelsson sa...

När jag var i Porto förra året förökte jag och några kompisar att hitta den där bokhandeln Livrario Lello, men vid lyckades aldrig.

Jag kan för övrigt rapportera att Portugiserna verkar vara ett läsande folk. Jag har varit ett flertal gånger i landet och varje gång slås jag hur mycket boklådor det finns. Så synd att jag inte kan portugisiska...

Bokbabbel sa...

magnusax: Äsch då, så förargligt!

Huu, har väldigt delade känslor till det där med bokhandlar utomlands, man är ju glad över att de läser men sen att se alla böcker på språk man inte behärskar, usch, det är en plåga! Och speciellt i Sydeuropa är de ganska dåliga på det där med böcker på engelska...!