tisdag, november 30, 2010

Julenkät

Det är mycket jul i bloggarna nu, imorgon tipsar jag t.e.x. om julklappar till bokmalen, missa inte! Men först, En bokcirkel för allas julenkät!

1.Vilken bok önskar du dig i julklapp?
Allra helst vill jag nog ha ett presentkort till någon (nät)bokhandel för att kunna ta till det när bokbegäret akut slår till. The Night Bookmobile av Audrey Niffenegger har jag dock hittills varit för snål för att köpa själv så den är ett hett tips.
2. Om du fick ge en bok till vilken känd person som helst, vilken person skulle du välja och vilken bok? Skriv gärna varför.
Hjälp vad svårt, och vad tråkig jag är som inte kommer på något coolt svar. Kanske skulle jag ge Du eller aldrig (Malin Kivelä) åt Therese Bohman eftersom jag älskade Bohmans Den drunknade (lovebombing här)och jag hoppas att hon i sin tur skulle älska finfina Du eller aldrig där kylan är nästan lika närvarande som hettan i Bohmans roman.
3. Nämn en bok som du tänker ge bort i julklapp.
Jag kommer att ge bort åtminstone två böcker i jul, nu tänker jag inte nämna vilka ifall personerna mot förmodan skulle läsa här. Om ni är extremt nyfikna av er kan ni maila mig, i övrigt får ni nöja er med tipset att det är frågan om böcker jag själv läst på engelska och som nu finns på svenska.
4. Har du någon jultradition som du följer varje jul?
När vi har firat jul i hemlandet har min bror och jag alltid fått ett litet morgonpaket (inklusive ledtrådsjakt genom halva huset). Det här är en tradition jag som nästan vuxen gärna fortsätter med såvida föräldrarna/fästmannen/Julgubben tillåter.
5. Vad har du alltid på ditt julbord?
Om vi firar hemma vill jag absolut ha gravlax, i övrigt äter vi faktiskt rätt otraditionell julmat eftersom ingen i min familj riktigt gillar alla lådor och skinkor och grejer.
6. Vad önskar du dig i julklapp förutom boken i fråga ett?
En hel del smått och gott som vanligt men allra helst en iPhone4.

8 kommentarer:

karin7enbokcirkelföralla sa...

Hmm ja, en iphone 4 vore ju inte helt fel. Men det lär ju inte jag få som just köpte en iphon 3G...

Bokbabbel sa...

Jag behöööver ju en smarttelefon med kamera och internetmöjlighet för kommande bokmässor och sånt du vet ;) Så behöver jag inte låna din dator om jag mot förmodan tar mig till Göteborg nästa bokmässa :)

gemini57 sa...

tack för tipsen :)

Bokbabbel sa...

anytime, ska maila lista också! :)

Anonym sa...

Missa inte min julkalender-tävling som (föga förvånande) drar igång idag!

Bokbabbel sa...

Jaså du har också, jisses vad alla bokbloggare har satsat i år!

Anonym sa...

Japp. Nåt ska man ju göra i snöstormarna...

Bokbabbel sa...

haha, jag har ingen julkalender men böcker jag läser ut nu dyker upp på bloggen typ tidigast om två veckor, tydligen bara sprutar jag bloggidéer och recensioner (bra läsflow i november, mer om det imorgon) just nu