torsdag, november 25, 2010

Den boken finns nog i min hemliga gång tror jag


Jag dog just en smula. Någon som råkar veta vem som bor i det här huset, jag är alldeles säker på att den människan skulle bli min nya BFF? Inte bara är det här en bild av en snygg välfylld hylla med en hemlig gång (à la Enid Blytons Fem-böcker, där åts det bacon och hittades hemliga gångar i typ varje bok!), den hemliga gången leder dessutom till en trappa längs med vilken det finns ännu fler böcker. Jag kan bara fantisera om vilket bibliotek jag tänker mig finns i ändan av den trappan...
Hittade via omvägar bilden hos Booklover som annars också har en väldigt trevlig och boknördig Tumblr-sida.

22 kommentarer:

Ninni sa...

jag dör väldigt rejält nu. oj oj oj. jag vill bara hoppa in i bilden och gå in där.

Bokbabbel sa...

exakt! VEM är de underbara människorna som bor i det här underbara huset - och varför är det inte jag?

Ariel sa...

Det är jag! Eller, det borde vara jag. Jag vill också!

Bokbabbel sa...

haha, bra svar, "Eller, det borde vara jag".

Det enda jag stället mig liiiite lite tveksam till är att inte kunna ha överblick över alla bokhyllor på en gång. Ge mig ett stort rum med böcker längs alla väggar och så läsfåtöljer och småbord behändigt utplacerade!

camilla sa...

Men ÄLSKA idén! My god, jag skulle ha dörren/hyllan så där på glänt HELA tiden! Vill, som du, ha koll på böckerna, så en stängd dörr hade inte känts helt...kontrollerat :)

Bokbabbel sa...

Precis, det är ju liksom snyggast just så här. Om inte man vill stänga till dörren så att ens gäster inte tror att man är helt bokgalen ;) Och så hoppas man att de inte upptäcker att böckerna på författarnamn H-Ö saknas :P

Anonym sa...

Åhhhhhhhhhhhhh! Så ska men ju göra.. (o så en liten läshörna där inne så kan man sitta där o läsa sina "skämskudde-böcker" i fred ;-) )

Bokbabbel sa...

I kno-ow! jaså det är din bild av vad som gömmer sig bakom dörren, själv ser jag fler bokhyllor och några läsfåtöljer och kanske en vattenkokare och lite Penguinmuggar ;)

Lisa sa...

Yay! Preciiis vad jag önskar mig till min stora trea-nolla dag :) Undrar om finaste pojkvännen hinner snickra ihop något liknande till nästa vecka?! Fast, jag misstänker att hyresvärden inte skulle bli så glad. (längta efter eget hus, ja)

Chrissan sa...

Oh där vill jag med bo. Så underbar bild

Pocketpinglorna sa...

Hej!
Du har fått en "Beautiful blogger award" från oss:-)

Bokbabbel sa...

Lisa H: Mm, även jag tycker att Mr Bokbabbel skulle få gå en sniockarkurs å det snaraste! (Själv hinner jag ju inte, har så många böcker att läsa ;))

Chrissan: Mm, vem vill inte det?

Pockethexorna: Oj tack!

Bokomaten sa...

Åh, jag får hjärtklappning!!! I mitt tycke hade bokhyllorna och trappan gärna fått vara mörka i typ mahogny också, eller något. Då hade jag dött. Bokstavlligen. Jag svär.

Bokbabbel sa...

du kan ju kopiera bilden och peta lite i PhotoShop ;)

Personligen föredrar jag (oftast) ljusa hyllor, men hade hyllorna varit mörkare hade de onekligen gett en ytterligare mystisk touch åt det hela!

Vixxtoria sa...

Jag som gillar mitt hus, som i princip bara har ytterdörrar och dörr till badrummet. Men jag börjar nog ändra mig lite grann efter att ha sett den här bilden.

(Och så funderar jag på om jag inte kunde göra om en av bokhyllorna i mitt bibliotek till en dörr, in till det angränsande vardagsrummet...)

Bokbabbel sa...

Det är just det som är knepigt med sådana här bilder, plötsligt kastar man ut alla principer genom fönstret!

(Du vet väl att jag är så avundsjuk på att du har ett bibliotek som angränsar till ett vardagsrum att jag nästan inte vill vara din vän längre?)

Vixxtoria sa...

*funderar på om jag ska end this wonderful friendship genom att fotografera de smarta bokhyllorna som jag de facto har i trappan* :-D

Bokbabbel sa...

Oiiih! Det kan nästan vara värt vår vänskap faktiskt! No offense, it's me, not you!

Vixxtoria sa...

Okej. Jag har tyckt det varit trevligt att lära känna dig, but here it is:

http://ombockersomjaghunnitlasa.blogspot.com/2010/11/tripp-trapp.html

Bokbabbel sa...

Tack för allt Vixx, det var good times!

Hanneles bok-paradis sa...

Ungefär som hemma hos mej :)

Bokbabbel sa...

Nu hoppas jag du skämtar, annars kommer jag nog på besök och inspekterar! ;)