onsdag, november 24, 2010

Abibliofobens mardröm

Ni vet mitt deltidsjobb, det med lästid? Sitter där som bäst - och min bok har tagit slut! Ve och fasa! Nu tänker ni kanske att jag borde ha kunnat planera min läsning i förhållande till arbetstiden bättre, och det har ni rätt i, som den grava abibliofob jag är så borde jag (och har i vanliga fall) stenkoll på sådant här. Nu hamnade jag dock mitt i en kombination av en bok som var mer snabbläst än jag tänkt (Svalorna flyger så högt att ingen längre kan se dem, recension när mitt fullspäckade bloggschema tillåter!) och ett möte som började två timmar senare än meddelat och således innebär längre arbetstid för mig. Här sitter jag alltså och längtar mig sjuk efter min fina bokhylla, klickar runt i nätbokhandeln och förbannar att jag inte tog med mig en reservbok eller en halvläst Filter. YNK!

Tack och lov för boknördig underhållning on the internetz, nämligen Bokhore-Helenas gamla blogg The Girl Least Likely To. Läste den när det begav sig, men bara mot slutet, så nu har jag börjat från början och - surprise suprise - är det bokshopping och boknörderi för hela slanten även där. Ytterst trevligt.

Uppdaterat: "Åh gud vad skönt att se dig, jag ska aldrig lämna dig igen!" sa jag när jag kom hem och gick fram och klappade på bokhyllan.

6 kommentarer:

It's all about Books/Bokbloggen sa...

Huuh, jag känner rastlösheten ända hit! Jag har alltid med mig två pockets för säkerhetsskull - man vet aldrig...

Bokbabbel sa...

Kanske jag får satsa på det i fortsättningen ja! Nu är jag nyss hemkommen och lyckligt återförenad med min bokhylla, puh!

Bia på Pocket Shop sa...

Hemsk känsla! Tog med mig Primtalens ensamhet av Paolo Giordano på en 2-dagarstur till Barcelona i somras. Titeln fick mig att tro att den var svårläst och alltså skulle räcka länge, men jag läste ut den på nolltid.

Bokbabbel sa...

Ja usch, vi snabbläsare och abibliofober måste skärpa oss, det här får inte hända igen!

Helena sa...

Åh så roligt att höra att jag - eller 2007-versionen av mig själv - lyckades hålla abibliofobin stången!


/Hon som alltid har en extrabok i handväskan just in case...

Bokbabbel sa...

Jag känner mig som en total noob som lät det här hända! Usch, skäms ju nästan :P

Men ja, tack för boknördig underhållning, sådant kan man aldrig få för mycket av!