torsdag, augusti 26, 2010

Nyaste Barclayn = nja

Never Look Away av Linwood Barclay XX
Never Look Away är Barclays senaste bok, och den fjärde jag läser av honom i år. Tyvärr blir den också något av en besvikelse; kanske har jag läst för många böcker av honom på fört kort tid, kanske är han helt enkelt inte som vassast just i den här boken.
David Harwood åker till nöjesparken Five Mountains tillsammans med sin familj, frun Jan och sonen Ethan. En kort tid efter att de anlänt till parken försvinner Jan - som på sistone varit deprimerad- spårlöst och David får hjälp av polisen för att hitta henne. Tills det i biljettluckan upptäckts att Jan inte ser ut att ha varit inne i nöjesparken över huvudtaget, och polisen vänder sina misstänksamma blickar mot David i stället.
Visst finns det några intressanta vändpunkter i boken, men vid de flesta Åh-ställena vill jag mest fråga Barclay om han verkligen trodde att jag inte redan gissat det där. Med sina 415 sidor blir boken också något utdragen, för att slutligen avslutas med med för Barclay tydligen klassiskt blodiga slutet.
Alltså: Boken kan med fördel läsas av Barclay-fans, men för er som vill testa på författarskapet rekommenderar jag hellre Too Close to Home eller No Time for Goodbye/Utan ett ord, recensioner här och här.

6 kommentarer:

Lotta- hyllan sa...

Denna har jag inte läst, men jag tycker den verkar spännande. Jag gillade de båda andra och speciellt Utan ett ord.

Bokbabbel sa...

Det här är alltså den nyaste, och visst är den en klassisk Varclay så du kommer säkert att gilla! Jag ville bara ha sagt att jag tycker att han även skrivit bättre böcker!

cecilia sa...

Sträckläste utan ett ord på Kreta, den var mycket bra tycker jag =) Men lägger han lite på is men kommer deffenetivt läsa felr utav hans böcker =)

Bokbabbel sa...

Bra idé, sprid ut läsningen lite så uppskattar du den mera!

Helena sa...

Åh, denna Barclay gillade jag faktiskt skarpt! Dock var det ett par månader sedan jag besökte Linwood Barclay-land, så det kanske förklarar saken? Tycker han är jättebra, väldigt konsekvent och alltid spännande, men man blir som sagt lätt lite mätt om man läser för mycket.

Bokbabbel sa...

Ja, jag minns att du skrev det i din recension. Jag håller absolut med att han alltid är spännande, men här var jag alltså lite mätt på honom samtidigt som han inte överraskade mig lika mycket som tidigare. därför var jag något besviken