måndag, augusti 16, 2010

Den där boken med de sotade sidorna

The End of Mr Y av Scarlett Thomas XXXX-
Thomas har ett speciellt sätt att skriva som gör att man både sugs med men också har svårt att beskriva boken efteråt. Med magiska element och homeopati, utan att för den delen bli fantasy. Bra är det också. Faktiskt påminner Thomas lite om Murakami i sitt svårdefinierade sätt.
Här har vi bokälskaren(!) Ariel Manto som under sin doktorandforskning kommer över den extremt sällsynta boken The End of Mr Y som visar sig innehålla "nyckeln" till en annan värld uppbyggd av metaforer. Klurigt, lite rörigt, väldigt nördigt. Jag var tyvärr lite för okoncentrerad, men gillade ändå. Boken har dessutom nyss kommit i svensk översättning, så ifall svenskan känns som ett tryggare lässpråk är det bara att passa på.

Det är ingen nyhet, att sidkanterna är svärtade och att pärmen är to die for. Ändå värt att nämna tycker jag. Speciellt då man tack och lov valt att fortsätta på denna layout även för de andra böckerna, PopCo (som jag älskade) och nya Our Tragic Universe (vars pocketversion jag ivrigt väntar på).

Inga kommentarer: