onsdag, augusti 11, 2010

Peter Pan och pedofili

Peter Pans hemlighet av Michael Katz Krefeld XXX+
Nu är det faktiskt så dumt att jag har Katz Krefelds debutbok, Stormvarning, hemma i hyllan. Oläst. Man kommer dock snabbt in i Peter Pans hemlighet ändå, får läsa om den gravida läkaren Maja Holm som har flyttat tillbaka till sin barndoms villaförort för att skaffa sig en praktik och uppfostra sitt barn tillsammans med sin nya sambo. Staden visar sig dock vara allt annat än idyllisk då någon kidnappar småpojkar på deras födelsedag och lämnar dem mördade runtom i staden med ett Peter Pan-bokmärke i handen.
Obehagligt upplägg som i viss mån fungerar. Ändå blir jag frustrerad på det osannolika att en läkare blandar sig i utredning i så hög grad och bara fortsätter undersöka då polisen så gott som gett upp. Boken rycker upp sig mot slutet, tar en något överraskande vändning, men jag kan ändå inte låta bli att tycka att det bra-iga upplägget inte har utnyttjats till fullo.
Någon som läst Stormvarning, den utspelar sig visst i Norge? Och så som den här boken slutar ser det ut som om Maja Holm skulle flytta igen, vilken rastlös själ.
Rec.ex. från Forum.

Inga kommentarer: