onsdag, augusti 11, 2010

A room of one's books

Läste nyaste Hus&Hem och stötte på denna fantastiska bild (nr 10/2010, sid.72-73). Älska hemmabibliotek! Hur trevligt det än är med böcker i vardagsrummet är nog ett eget rum för böcker och några läsfåtöljer definitivt en dröm för framtiden!

P.S. Är jag den enda som i inredningstidningar försöker kika på vilka boktitlar man hittar i bokhyllorna/på borden i reportagen?

24 kommentarer:

Cinnamon sa...

jag skulle också försöka se vilka titalar som står i bokhyllan. Det gör jag jämt när det böcker med på ågot kort.

Bokbabbel sa...

och ifall det är franska böcker på bilden ser man det direkt eftersom 95 % av franska bokryggar av någon kryptisk anledning är vita!

Marias bokliv sa...

Jaha, måste köpa Hus& hem nu då. Det där biblioteket är väldigt likt vad jag hade tänkt mig för egen del (man måste ju få drömma?) men jag vill ha olika höjd på hyllorna

Bokbabbel sa...

Drömmar, och speciellt drömmar om bibliotek, ska man absolut få ha! Själv skulle jag gärna ha en låg hylla framför fönstret/fönstren så att jag kunde placera punktbelysning och ljuslyktor på den :)

Vixxtoria sa...

Självklart försöker man alltid kolla alla boktitlar. Det tar btw alltid sjukt lång tid för mig på Ikea eftersom jag måste kolla titlarna på alla restupplagor som de fyllt sina bokhyllor med...

Bokbabbel sa...

Vixxtoria: haha, och så blir jag så irriterad på inredningsbutiker som har samma typ sju titlar bredvid varandra, så är det inte på riktiiigt (om man inte köpt dubletter med flit/av misstag såklart)!

blogg_bohemen sa...

Hemmabibliotek är verkligen drömmen! Hade en minivariant i vår förra lägenhet och känslan av att läsa omgiven av böcker är underbar.

Bokbabbel sa...

Lyxigt lyxigt! Läsfåtölj och så någon avställningsyta för tékopp och ljuslyktor, härligt!

Metta Karlsson sa...

Biblioteket får gärna ha så högt i tak så man kan ha en sån där stege som man kan rulla fram och tillbaka framför hyllorna...

Och jag kollar alltid boktitlar i alla hyllor vare sig det är på bild, i en affär eller hemma hos någon. Jag försöker även kolla vad folk läser på tåg och liknande :)

Lotta - hyllan sa...

Hyllor från golv till tak är det finaste som finns. OCh klart man tittar på titlarna, det gör jag alltid när jag ser en bokhylla :)

Anna S (Bokstävlarna) sa...

Mitt drömbibliotek har mörka hyllor (gärna teak, gärna gamla)upp till taket, lampor med gröna skärmar som alltid finns i gamla amerikanska bibliotek, och en stege för att komma upp till taket. Drömmen!

Och alltså, jag blir väldigt irriterad när det bara är samma titlar som förekommer hela tiden i alla olika bokhyllor i Ikea-katalogen. Det hade varit mycket roligare om de hade nischat hyllorna, typ kokböcker till det kombinerade lantköket/luftiga vardagsrummet och Twilight-böcker/manga till ungdomsrummet.

Bokbabbel sa...

böcker x3: Ja, det där kollandet av böcker sitter verkligen i, lycka är när man ser någon läsa något riktigt bra, någon lite dold skatt, då har jag lust att börja diskutera med den främmande personen i fråga :D

Stegar är snygga ja, men lite opraktiska, stå nu sen på den och balansera när du vill välja och vraka bland böckerna..

Lotta: Åh ja, och gärna runt dörrkarm och under föntret också!

Anna S: Mm, det kan vara riktigt snyggt också med mörka hyllor, bara de inte är av furu som de vi har nu härhemma :P

Helena sa...

Ah, drömmen om hemmabiblioteket. Den dag barnen fyller 18 så åker de ut ur huset och ger plats för det ultimata hemmabiblioteket ;)

Bokbabbel sa...

låter som en bra plan ;)

Zachan sa...

Inte hos Hus&Hem direkt, men släpp in mig på ett IKEA-varuhus istället ;) Man bli ganska fascinerad över deras bokhyllor och funderar över varför vissa böcker hamnat där. Är det "kassa" böcker eller fick IKEA helt enkelt ett stort lass böcker till billig penning? För ofta står det ju tio likadana exemplar efter varandra.

Det mörka tornet sa...

Ett eget biblioteket vore verkligen en dröm! Har knappt plats med en hylla som det är nu!! :-( För många böcker eller för litet hus?

Emma

Titti sa...

Jag försöker alltid att kolla in vilka titlar som står i hyllorna i olika reportage. Man kan aldrig få för många boktips!

Bokbabbel sa...

Zachan: Precis, man kollar nog böcker lite överallt :)

det mörka tornet: man kan aldrig ha för många böcker så det är nog det andra alternativet! ;)

Titti: haha, jag är snarare bara nyfiken på deras smak, har aldrig konkret tagit boktips men det var ju ingen dum idé

Hanneles bok-paradis sa...

ljuvligt

Bokbabbel sa...

mm, kan se på bilden hur länge som helst

Evalinn sa...

Haha, det har hänt att jag har känt igen någon bok, men det är nog allt...men nu kommer jag nog börja kolla bara för det! :-)

Bokbabbel sa...

ojoj, här uppmuntrar jag till bokligt beteende - men det står jag för!

Man sa...

Jag är minst lika besatt av att läsa boktitlar i artiklar såväl som på bilder - vilket leder till timmar spenderade på bookshelves.tumblr.com. Tidsslukande!

Bokbabbel sa...

Åh ja, den sidan, och Bookshelf Porn (se min länklista)... Farligt tidsfördriv!