söndag, augusti 22, 2010

Pseudonym schmeudonym

Är jag (och Book Cover Girl) de(n) enda i hela världen som inte bryr sig om vem som gömmer sig bakom pseudonymer? Kepler-hypen avslöjades ju ganska snabbt post-Hypnotisören, imorgon får vi reda på vem som ligger bakom Hans Koppels böcker. Tim Davys, med Amberville-trilogin är fortfarande anonym. Och jag är helt okej med det. Faktiskt.

13 kommentarer:

Lisa sa...

Nejdå, jag bryr mig inte heller :-) Å andra sidan brukar jag inte läsa de böckerna heller så det kanske faller sig naturligt på så vis. Texten är alltid viktigast, mindre intressant med avsändaren känner jag personligen... Det blir alldeles för klaustrofibiskt i mitt huvud när det ska hypas och tisslas.

Maria sa...

Nope, bryr mig inte heller. Men det har kanske att göra med vilka böcker det är.

Amy sa...

Här har ni en till! :)
Är böckerna bra så spelar det inte så stor roll om författaren är känd eller inte...

Titti sa...

Jag orkar inte heller bry mig.

Metta Karlsson sa...

Jag är nog nästan lite tvärtom, jag vill inte veta. Jag vill inte ens veta hur författare ser ut, de ska va lite mystiska och hemliga :)

Linnea sa...

Jag är nyfiken på vem som gömmer sig bakom Koppel! Mest för att jag gillade Vi i villa och är sugen på att läsa mer av samma författare.

Arina sa...

Eftersom jag egentligen vill veta så lite som möjligt om författaren för att inte min läsning av deras verk skall färgas av det jag vet så bryr jag mig sällan om vem som står bakom en pseudonym.

Sedan brukar det av någon anledning visa sig vara ganska ospännande om det väl avslöjas vilket bidrar till mitt ointresse.

Anonym sa...

Jag bryr mig lika lite om författares privatliv som om musikartister. Jag uppskattar det de producerar, men jag köper musiken/boken, inte människan.

Människan bakom konsten får se ut, heta och göra vad tusan den vill.

Martina sa...

Jag kunde inte bry mig mindre, faktiskt. Samma med Kepler och Tim Davys. Har inte heller läst nånting av nämnda författare.

Bokbabbel sa...

Okej, jag var helt klart inte ensam :) På ett sätt är jag också sådan som inte vill veta något mer om författare, legio är de gånger som jag fått syn på ett författarfot och tänkt "Va, ser hon/han ut sådääär?". Samtidigt kan jag nog vara nyfiken på författare också, men inte alls då det gäller pseudonymer. Som konstaterat, texten är det viktigaste!

Linnea: Har du läst bok nummer två, Medicinen? Den var inte riktigt lika bra som Vi i villa, men klart läsvärd! Är nyfiken på trean men har inte fått hem den ännu

Holly Hock sa...

Jag tycker det är intressant med pseudonym och människan bakom om det finns en historia runt det hela. Om det på något sätt uppfattas som ett marknadsföringsknep blir jag med ens helt ointresserad. /Therese

Bokbabbel sa...

Du har rätt i att det finns en viss skillnad mellan de där, och pseudonymer var ju rentav nödvändiga för länge sedan.

Sundin sa...

Nä det är inte jag heller.
Men lite nyfiken är jag allt under vilken pseudonym Leif GW Persson släppt diktsamling.
Faktiskt.