lördag, september 12, 2009

Vill ha mera Diski!

På tunn is - En resa till Antarktis av Jenny Diski XXXX-
Morgonstunder av obeskrivlig tillfredsställelse. Så småningom blir jag tvungen att släppa in fäger i min dag, men för ett litet tag kan jag frossa i en till synes oändlig vithet.

De är mycket vithet i Diskis bok. Lakanen på mentalsjukhuset, den trygghet Diski bygger upp hemma hos sig själv med vita väggar och vita lakan, isbergen Diski drömmande betraktar från sitt hyttfönster resande till Antarktis.
Jag gillar verkligen Diski. Jag gillar hur hon enkelt beskriver sina resor och sina funderingar, och hur hon i dessa enkla beskrivningar ofta slår huvudet på spiken eller blir vackert poetisk. Jag har bara läst hennes tre reseskildringar (alla mycket läsvärda!) och i längtan efter mer Diski ska jag minsann ge hennes romaner/facklitterära böcker en chans! Någon som läst?

2 kommentarer:

Linda sa...

Jag läser mig just nu igenom alla böcker denna underbara författare har skrivit. Jag gillade "Apology for the Woman Writing" jättemycket, men var däremot inte så förtjust i "After These Things". Ska bli spännande att se om jag gillar de andra.

Håller helt med dig när det gäller reseskildringarna!

Bokbabbel sa...

ok, tack för tipsen!