söndag, september 27, 2009

Hjälp

Tittar på veckans avsnitt av DJtv som för ovanlighetens skull finns tills beskådande redan i dag. Daniel och Bokhore-Johanna Ö sänder från "ett lugnt hörn på bokmässan", och ändå är bakgrundsljudet öronbedövande. Känner någonting som påminner farligt mycket om lättnad över att inte vara där. Och då har jag personligen inget problem med folksamlingar förutom att jag blir irriterad över att inte komma fram eller vara tvungen att köa i oändliga köer. Men sorl och många människor ger mig ingen panik under några mässtimmar.

Förra året var jag där. Efter att ha besökt mässan på lördagen visade jag en bild av folkmassan åt min kompis på besök. Hon sparkade bakut och meddelade direkt att hon inte tänker ta sig in i en sådan massa. Typiskt nog visade det ju sig sedan vara mycket lugnare på söndagen, men det mindes inte en bokmässa-rookie som jag (har besökt mässornas mässa endast 2005 och 2008).

2 kommentarer:

Hermia Says sa...

Och jag var där innan mässan öppnade för allmänheten på fredagen och tyckte redan då det var lite väl trångt och varmt... Hörde på P1 idag ett samtal om och från mässan - ordet "överlevnad" användes lite väl många gånger alltså hur man överlever mässan ;-)

Bokbabbel sa...

hehe, överlevnad :)