torsdag, september 17, 2009

Läsning men inte utläsning

Det tog inte länge; nu tar studierna redan upp en väldigt stor del av min tid. Än så länge känns det riktigt okej efter en lång sommarpaus, men nackdelen med studierna är ju just det att de inte går att stänga av och lämna kvar i universitetsbyggnaden. De stannar kvar i tankarna och pockar på din ppmärksamhet och tidsanvändning, om inte annat så i form av ett dåligt samvete.

För att ytterligare krångla till lässituationen så har jag lust att påbörja en massa böcker. Inte för att de böcker jag redan håller på med är dåliga, men för att jag just då känner mig nyfiken på än det ena, än det andra. Läsning pågår alltså i viss mån, utläsning inte alls.

3 kommentarer:

Ida sa...

Åh, det är precis likadant för mig!
Jag saknar de där dagarna då man bara kunde läsa något för nöjets skull, nu har jag har knappt tid att tänka på annat än studier, och än mindre på att läsa något annat än kurslitteratur... Det är trist! Iofs läser jag en litt-kurs i år, så vissa böcker måste bli utlästa! Dock så är jag lite emot att läsa böcker som jag tvingas att läsa, haha, men det är väl bara en principsak... :)

Oj, jag blev snurrig av att läsa min egen kommentar, men du kanske förstår den ändå, haha ;)

Bokbabbel sa...

Jepp, med littkurser blir det lätt så att man ständigt sitter med en bok i handen - ibland är det kurslitteratur och ibland "fritidslitteratur". Å andra sidan kan det också kännas ganska lyxigt att sitta och läsa t.ex. Harry Potter som skolarbete! ;)

Ida sa...

Ja, det är sant! Haha, jag läste faktiskt en Harry Potter under en litteraturkurs!
Nu är det dock klassiker som gäller, och det är mindre lättsamt... Fast det är ju ganska bra böcker ändå, så jag ska väl inte klaga!