måndag, september 14, 2009

Sporttrio

Förra veckan handlade Lyrans Tematrio om sport.

- Quidditch i J.K. Rowlings Harry Potter-böcker. Visst verkar det kul, att flyga omkring på kvastar och slå på flygande bollar och försöka fånga kvicken?
- Lacrosse i Tvillingarna på St Clare-böckerna av Enid Blyton. En för mig fortfarande nästan helt okänd sport, som tur fanns det förklarande asterisker som kunde inviga mig i denna brittiska sports alla mysterier
- Ishockey i en serie vars namn jag inte minns av en författare jag inte minns... Fanns väl i Wahlströms grönryggade ungdomsserie, utspelade sig i U.S.A. eller Kanada och handlade om ett ungdomslag. Någon som kan tänkas veta vad jag tänker på?

3 kommentarer:

fia sa...

Lacrosse! Oh, vad jag drömde om att spela det när jag läste Tvillingarna! Jag tror att jag hade varit riktigt bra på det faktiskt, haha ;)

Ika sa...

Där jag bor fiunns faktiskt ett lacrosselag sedan en tid tillbaka. De brukar träna på en gräsplan som jag ofta passerr, och jag kände mig mycket stolt över att ha gissat mig till vilken sport de utövade redan innan tidningen skrev om dem. Allt tack vare S:t Clare. :)

Bokbabbel sa...

fia: Jag förstod inte riktigt hur bollen skulle lossna ur näten å jag föreställde mig näten djupa som fjärilshåvar. men det är de nog inte :)

Ika: Haha, den var bra :D