onsdag, september 16, 2009

För många intriger i Läckbergs "Fyrvaktaren"

Fyrvaktaren av Camilla Läckberg XXXX-
Fyrvaktaren tar vid några månader efter den senaste bokens dramatiska slut. Läckberg har rensat lite i persongalleriet, dock så försiktigt att fansen inte ska gå bärsärkagång. Sorgen - men också en skuldtyngd glädje - vilar över Ericas och Patriks familj, något som det först frossas rätt mycket i men sedan blåses bort då deckarintrigen tar över.
Fjällbacka engageras i projekt Badis, men i kulisserna så viskar paret som sparkat igång hela projektet. En kommunanställd, Matte, hittas plötsligt mördad i sin egen tambur, och poliserna Patrik&co får fundera över ifall mordet har samband med Badis eller en gammal misshandel i Göteborg. Samtidigt huserar Mattes flickvän från ungdomstiden med son ute på den ensliga ön Gråskär, eller Gastholmen som den kallas i folkmun. Lägg ännu till en kursiverad berättelse från slutet av 1800-talet så förstår ni att Läckberg kanske bundit ihop lite väl många trådar i denna deckare. Visst leverar hon som vanligt, men spänningen hade gärna fått krypa på lite tidigare, och vissa saker blev lite väl övertydliga. Och varför det övernaturliga i Johan Theorin-stil plötsligt ska blandas in förstår jag inte.
Rec.ex från Forum.

1 kommentar:

Anonym sa...

Personligen tyckte jag nog att det kursiverade för en gångs skull, tillsammans med Annie-storylinen, var klart mer intressant än spänningsbiten...