fredag, april 09, 2010

Konsolbokhyllor?

Som sagt är det så småningom dags för flytt, och till den nya lägenheten har vi tänkt få ihop bokhyllorna till en mer enhetlig helhet. Vi kommer att ha en cirka tre meter lång vägg som ska ägnas åt hyllor (mumma!). Vi har några Billy-bokhyllor från IKEA, och ett alternativ vore att köpa mer av dem. Men i och med att det oftast blir lite väl mycket utrymme mellan hyllplanen för att det ska vara optimalt för våra bokmängder, har jag börjat fundera på konsolbokhyllor. Fästmannen är ännu skeptisk och tror att det kommer att se ut som i ett lager, men jag har sett snygga lösningar bland annat i inredningstidningar. På det här viset kunde vi få böcker från golv till tak på ett relativt förmånligt sätt, samtidigt som det går att dammsuga under bokhyllan då inget står direkt på golvet. Hyllplanen kan justeras precis som man vill ha det, och lösningen kan man även ta med sig vid flytt. Fula märken i väggen blir det visserligen, men då Billy-hyllorna är så ranka att de helst också borde skruvas fast i väggen är det inget avgörande problem.

Vad tycker ni? Har ni någon erfarenhet av konsolbokhyllor? Eller har ni hittat bilder på snygga bokhyllelösningar? Tips emottages tacksamt!

2 kommentarer:

Dolly sa...

Vi har Billy-hyllor, men har köpt till hyllplan. Det gör att vartannat plan är stort nog för pocket och vartannat för inbundna, då blir det inte mycket utrymme över. Och sen överhyllor ovanpå, till pärmar och större böcker.

Men konsolhyllor kan väl funka. Du får väl hitta bra bilder för att övertyga fästmannen :)

Bokbabbel sa...

Även vi har köpt något extra hyllplan och det har fungerat relativt bra. Men i och med den ena fasta hyllan i mitten får man ändå inte bestämmea helt vara man vill ha hyllplanen, och den här gången tror jag vi ska köra på inbundet och pocket på samma hyllor, all skönlitteratur i alfabetisk ordning