lördag, april 10, 2010

Bokcirkellängtan

I dag, medan jag är på mitt livs första möhippa, får ni ta del av en längtan jag har:

Jag vill nämligen ha en bokcirkel! Ett gäng som träffas och diskuterar en och samma bok, kommer med intressanta synpunkter som man själv inte beaktat, ivrigt föreslår vilken bok som ska läsas till nästa gång. Vidgar vyerna för olika sorters böcker. Och så träffas man på restaurang, eller hemma hos någon som samtidigt ansvarat för maten. I bästa fall blir det löst ihopsamlade gänget väldigt sammansvetsat och träffas även i andra sammanhang.
Bokbloggen fungerar ju mycket bra som ett "substitut", men ibland vore det kul med bokprat IRL också. Ska nog dra igång en sådan här grej någongång, men först måste jag veta var jag kommer att bo inom det närmaste året innan jag börjar med något konkret.

Vad har ni för erfarenheter av bokcirklar?

7 kommentarer:

Jessica (ord och inga visor) sa...

Jag har bra erfarenhet av det, är med i två stycken. Vi ses en gång i månaden och brunchar, käkar middag på restaurang eller fikar och så pratar vi om en bok och annat. Det är väldigt trevligt! :)

Lisa sa...

Samma här. Har en del vänner som är/har varit med i bokcirklar och det verkar riktigt kul, intressant med framför allt trevligt att umgås och bara fördjupa sig i en bok :)

Holly Hock sa...

Jag har också bara goda erfarenheter. De båda bokklubbarna jag är med i har hållt i gång länge, ungefär 7-8 år och vi har himla trevligt när vi träffas. /Therese

Lilla O sa...

Vår bokcirkel har funnits i snart åtta år och det är ett riktigt trevligt sätt att ses. Ibland blir det mycket boksnack, ibland lite mindre. Det är viktigt att även den som inte hunnit läsa vågar komma så att det inte blir ännu en press. Roligast är det såklart om alla gjort det.

Mrs E (ibland Grefvinnan) sa...

Jag och lite vänner startade en bokcirkel men den gick väl sådär... Det var alltid minst en som inte kunde vara med (och vi var bara 4-5 st) och det var oftast bara två av oss som läst boken. Vi la ned den efter ett tag. Mycket tråkigt, jag vill gärna bokcirkla...

Catrin sa...

Klart du ska ha en bokcirkel! det kan verkligen rekommenderas!
Vår bokcirkel heter Wind up Women - precis som vår blogg och vi ses på krogen. Detta för att det ska vara centralt och för att inte bokcirklandet ska rinna ut i sanden för att deltagarna tycker att det är jobbigt att vara värdar. Vi läser alla samma bok och diskuterar den, men det blir en hel del annat bokprat också!
det är MYCKET TREVLIGt och kan verkligen rekommenderas. Vi har varit omskrivna i Amelia samt på Piratförlagets hemsida: http://www.piratforlaget.se/tema_-bokcirklar/tre-udda-bokcirklar

Några av oss har hoppat ytterligare en bokcirkel också, initierad av Petra på En annan sida, som arrangerar Fukost-bokcirkel här i Stockholm med start nästa fredag. Ska bli superkul!

Bokbabbel sa...

Det var väl det jag trodde, att det är superkul (synd att er bokcirkel rann ut i sanden Miss E!)

Catrin: Jepp, Windup Women känner jag ju till :) Roligt också att Petra har dragit igång bokklubben, som vanligt sörjer jag att jag inte kan delta då det ordnas i Sverige...