måndag, april 12, 2010

Nätbokhandlarna sackar efter - i Finland

Tittade just på nyheterna (MTV3) där de konstaterade att nätbokhandlarna i Finland sackar efter. Här står nätbokhandlarna för endast 5-8 % av försäljningen medan motsvarande siffror i Sverige är 25 %. Vad kan detta bero på? De fysiska bokhandlarna skröt i reportaget med god service, men det finns det nog i Sverige också. Mera glesbygd och försvinnande fysiska bokhandlar som gör att man vänder sig till nätbokhandeln? Märkbart förmånligare priser? Snabb leverans? Det sistnämnda är åtminstone något nätbokhandlarna i Finland kunde bli bättre på!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det var ju en väldigt stor skillnad, vad intressant. Är det lika stor prisskillnad i Finland som i Sverige mellan nätbokhandlar och fysiska bokhandlar?
För mig är priset helt avgörande, vilket är skälet till att jag köper de flesta böcker över nätet.

Bokbabbel sa...

nästan ännu större prisskillnad skulle jag vilja påstå, så i den bemärkelsen så är det helt ologiskt. Finländarna är ofta lite sega på att haka på "trender" men nu har nog nätbokhandlarna funnits rätt länge redan. jag skulle gärna stöda de fysiska bokhandlarna mera, men då det är 10-20 euros prisskillnad på inbundna böcker eller facklitteratur är mitt val som studerande enkelt!

Anonym sa...

Märkligt! Eller så är det bara så att svenskar i allmänhet är snålare...? ;)

Bokbabbel sa...

det är ju också en tanke :P