tisdag, april 06, 2010

Djurtema under uppsegling?

Jonathan Safran Foer, Nicole Krauss äkta man och författaren bakom den av mig olästa Everything is Illuminated och den av mig älskade Extremely Loud and Incredibly Close, har nyss utkommit med en mer faktabaserad bok om att vara vegetarian. Den heter Eating Animals (upptäckte att jag redan skrivit lite om den här) och jag är lite nyfiken på den trots att jag är väldigt långt ifrån vegetarian. Häromveckan upptäckte jag dessutom att min husgudinna Jenny Diski i juli utkommer med en ny bok (hurra!) - även den med djurtema. What I Don't Know About Animals heter den och jag hoppas på fantastiska Diski-funderingar.

Kan det alltså anas ett djurtema under uppsegling eller är det här ett sammanträffande? Time will tell. Under tiden kan ni passa på att läsa hemma hos-reportaget om Jenny Diski i nyaste ViLäser. Själv har jag faktiskt inte läst det ännu, jag läser tidningen långsamt, suger på den som på en hård karamell.

6 kommentarer:

Jessica (ord och inga visor) sa...

Åh, jag måste faktiskt säga att jag blir besviken när jag läser om att t. ex Safran Foer och Hustvedt i min mening slösar sin tid med att skriva faktabaserade böcker. De borde skriva nya romaner istället för om vegetarianism och sjukdomar. Men så tycker jag ju bara för att jag tycker att de är så himla bra på att skriva romaner, och för att jag personligen inte vill läsa dessa faktaböcker av just de författarna. Ämnena intresserar mig helt enkelt inte. Så det är rätt ego egentligen. :D

Bokbabbel sa...

kanske inte direkt slösar tid, men ja, hellre romaner säger jag också! Speciellt som det tar ganska länge för åtminstone Hustvedt att skriva en bok... "Shaking Woman" var nog bra men jag är dålig på att läsa faktaböcker, romaner ska det vara! :)

Hellre barfota än boklös sa...

Ånej! Jag måste invända här och säga att jag gillar när författare skriver om vegetarianism och djurrättsaktivism. Men jag är ju å andra sidan partisk vegetarian med ett förflutet inom djurrättsrörelsen (där jag var en mycket fredlig aktivist måste jag tillägga).

Bokbabbel sa...

Speciellt om du själv är insatt i/intresserad av ämnet förstår jag att du är intresserad. Och visst kan jag tycka att det är bra då någon redan berömd författare tar upp ett viktigt ämne - det ämnet får då genomslagskraft i och med att författaren redan är känd från tidigare

Jessica (ord och inga visor) sa...

Jag kan faktiskt hålla med om att det är bra att viktiga ämnen kan få genomslagskraft genom redan kända namn men måste det vara just Jonathan och Siri?! Jag gillar iofs faktaböcker, eller reportageböcker emellanåt men ändå.

Bokbabbel sa...

Nej, Jonathan skulle gärna få ge mig en lika fin upplevelse som jag fick med "Extremely Loud..."!

Bara för att jag är nyfiken; vilka författare är tillräckligt bra för att kunna ge ut en faktabok, men inte så bra att du blir upprörd? :)