torsdag, juni 23, 2005

Luften gick ur...

... mig igår kväll. Kunde inte somna. Äntligen var inträdesprovet över, nu var jag fri! Fast annat att tänka på också, A-gumman bjöd mig på supersmaskig middag, och under tre rätter och ännu en cider efteråt hann vi tala om ganska mycket, t.ex. om framtiden. I och med att vi är nybakade studenter så är ju framtiden väldigt oviss för oss alla. "Var är vi om ett halvt år?", frågade A. Och så snurrade ännu tankar på J runt i huvudet, "vi" blir säkert inget p.g.a. armé och allt, det visste jag ju hela tiden men känns ändå konstigt att få det bekräftat. Midsommarplanerna är i alla fall klara, det blir hem till P (de bor ute i "skogen" vid en sjö) med en hel del härliga kompisar, ser framemot! Träffade några av dem redan i dag då vi hälsade på P (inte hon med midsommarstället, klurigt dethär) på hennes jobb i en glasskiosk =). Nu har familjen åkt ut till stugan, så har en lugn kväll framför mig =). Jag "joinar" dem sedan på lördag efter festandet hos P.
Nu ett boktips. Skönt att inte längre behöva ha dåligt samvete för att man läser annat än juridik. Nu hamnar juridikböckerna i midsommarbrasan ;). Hehe.

"Mord i natten" av Donna Leon XXX
Kommissarie Guido Brunetti får besök av en nunna som misstänker att några äldre människor på det behandlingshem hon jobbat på mördats för att behandlingshhemmet skall få ärva deras pengar. Snart råkar nunnan ut för en "olycka"...
Hmm. Tjaa. Vad kan jag säga. Boken var okej, men absolut inget mer än det. Inte särskilt spännande, jag tycker inte att det hände så mycket, boken var nästan lite tråkig. Både fallet och Brunettis privatliv verkade kretsa kring religion i denna bok. Jag tyckte mindre om denna bok än "Död i främmande land". "Mord i natten" avskräckte mig inte från att läsa andra av Leons böcker, men köpa dem tänker jag nog inte tror jag.

Inga kommentarer: