måndag, juni 13, 2005

Ett måste för bokälskare

"Vindens skugga" av Carlos Ruiz Zafón XXXXX
Wow, alltså. Jag hade höga förväntningar på den här boken, men de uppfylldes också. Känns också konstigt att ge fulla fem stjärnor åt en bok, men denna bok förtjänar det!
Boken handlar om Daniel Sempere, en pojke i Barcelona under 1940-talet framåt. Hans bokhandlar-pappa tar med Daniel till De bortglömda böckernas kammare, och där hittar Daniel boken "Vindens skugga" av Julián Carax. Daniel blir besatt av Carax och bestämmer sig för att ta reda på mer om honom.
Okej, det var en dålig beskrivning av boken, men det är svårt att skriva om den eftersom det händer så mycket. Historierna välvs in i varandra, Daniel växer upp till man, möter kärleken och bekymmer, och alltjämt vill han veta mer om den mystiske Julián Carax. Boken var vackert skriven, handlingen var vacker/spännande/bra, boken handlade mycket om kärleken till böcker - vad kunde väl vara bättre än det? Slutet var också så fint, just i min smak, en del avslöjades, en del förblev hängande så där stilistiskt, kan bara säga wow och LÄS DEN!!!

Skall ta mig en närmare titt på Bokkanalen (http://www.kanalen.org/bok/) som Pollymia rekommenderade, verkade vara en bra sida! Fast annars är det nog arbetsrätt som står på programmet i dag...

Håller på och funderar på tips på bra sommarläsning som jag snart skall publicera här. Vi är ju faktiskt redan en lång bit in i juni!

Inga kommentarer: