måndag, maj 24, 2010

Växande spänning i Janssons nyaste

Drömmen förde dig vilse av Anna Jansson XXXX
Då en kvinna utklädd till brud hittas mördad i Botaniska trädgården i Visby, är det många som tänker på myten om hur en brud på sin bröllopsnatt drunknade och blev till havsfrun. Kriminalinspektör Maria Wern får rycka ut och försöka lösa fallet med mordet och skrämmande våldsamma misshandlar i det försommarljuva Visby. Utredningen försvåras av att mördaren hela tiden är dem på spåren...
Först känns boken lite sådär halvljummen men gradvis ökas spänningen och jag blir medryckt. Att mördaren lyckas hacka sig in i alla möjliga informationssytem bidrar också till den att den obehagliga stämningen kryper sig allt närmare på. Plus också för det något oväntade slutet!
På privatlivsfronten har Maria Wern det heller inte lätt, förhållandet med den deprimerade Per Arvidsson går på sparlåga och ex-maken Krister är allmänt oduglig. Lite förvånad blev jag över att Jansson totalt valde att bortse från Marias två barn genom hela boken, det kändes lite oproffsigt att ha dem boende hos mormor och morfar på fastlandet hela boken igenom.
Rec.ex. från Norstedts.

2 kommentarer:

Hellre barfota än boklös sa...

Jag står i kö på den här boken på biblioteket och hoppas hinna få läsa den innan sommaren är slut. :-)

Bokbabbel sa...

håller tummarna för dig! alltid superlånga reserveringsköer på nytutkomna böcker, därför gillade jag systemet som bland annat Göteborgs stadsbibliotek kör med: sjudagarslån på böcker man inte får reservera. så när man vandrade in på biblioteket kunde man ha tur och haffa riktiga godbitar :)