tisdag, september 16, 2008

Spets, anyone?

Någon som läst Shirley Conrans Lace? Den ingår i kurslitteraturen och är svår att få tag på på biblioteket, men finns att beställa på t.ex. Adlibris. Men vill jag ha en 745 sidor lång roman som inpirerat människor att köpa böcker av Jackie Collins och Danielle Steel...?

Uppdaterat: Tusen tack La Bibliofille, efter ett besök på Pocket&Bok har jag nu inbundet tantsnusk hemma hos mig! Hurra för bloggosfären och dess vänliga och hjälpsamma individer!

6 kommentarer:

La Bibliofille sa...

Den boken finns på svenska i kartonnage för 39 spänn här! I butiken alltså. I Göteborg. För visst är det där Du pluggar? Eller blandar jag ihop? :S

Lyrans Noblesser sa...

Jag läste den då det begav sig, men inte tror jag att detta är ngt du kommer att gilla. Fast det finns formodligen någon tanke bakom val av kurslitt och det kan kanske vara bra att ha läst ngn första generationens tantsnuskbok :-)

Bokbabbel sa...

Tack La B, det är precis där jag befinner mig!

lyran: Mm, precis det jag misstänkte.. :P Och jo, den hör till kursen i populärlitteratur

Anonym sa...

Alltså, jag tror inte heller du kommer att lägga den till din största läsupplevelser ever. Men dels som Lyran skriver banade den väg för ett helt årtionde av tantsnuskböcker, och dels tror jag det kan vara någon slags underhållning (komik) att läsa något så stereotypt och "smaskigt".

Anonym sa...

Lace är ju verkligen ingen nobelpriskandidat ... Men som nostalgitripp och inblick i det glada 80-talets populärlitteratur funkar den ju.

Vad skönt med lite sådana böcker som kurslitteratur förresten!

Bokbabbel sa...

a-lo: Ja, vi får hoppas på det :)

blogg_bohemen: Javisst är det trevligt med lite annorlunda böcker for once! Läraren i temakursen om populärlitteratur verkade minsann lite stolt över att hans kurs var den populäraste bland studenterna i år :)