måndag, augusti 11, 2008

Då situationen ställs på sin spets

Ni vet hur det är med bokmalar och resor; lektyren ska planeras långt i förväg. Tänk er då en situation som ställts på sin spets; en bokmal som ska åka på ett fyra månader långt utbyte. Vilka böcker tar man då med sig? (I detta fall åker jag visserligen till Sverige som har bokhandlar fulla med svenska och engelska böcker med lägre bokmoms än i Finland, samt troligen välutrustade kommunala och universitetsbibliotek. Men ändå.)

Redan för länge sen lade jag några böcker åt sidan eftersom jag tänkte att de kommer att vara ypperliga resekompanjoner. Tjocka, så att de räcker länge, men ändå inte tar upp halva kappsäcken (inbundna Jonathan Strange and Mr Norrell kasserades av den orsaken). Nu vill jag stolt presentera de fyra vännerna som, ifall jag inte ändrar mig under de kommande tio dagarna, får följa med på mitt äventyr. Ryck mig i ärmen redan nu ifall ni har åsikter och någon bok måste bytas ut! ;)

A breath of snow and ashes av Diana Gabaldon (1438 sid)
An absolute scandal av Penny Vincenzi (881 sid)
The post-birthday world av Lionel Shriver (478 sid)
The wind-up bird chronicle av Haruki Murakami (607 sid)

Med tanke på att jag är tvungen att beställa några skolböcker från Adlibris och troligen kastar även något skönlitterärt i korgen då jag beställer, samt att jag ämnar utnyttja Pocketshops sommarerbjudande kommer det nog inte att gå någon nöd på mig! Inte ens en abibliofob kan må dåligt med dessa maffiga kandidater, eller vad tror ni?

3 kommentarer:

Jenny sa...

Jag tänkte precis föreslå The post-birthday world. Den är väldigt bra, men oj vilken tid det tar mig att komma igenom den!

Anonym sa...

Wii! 1438 sidor! Ett imponerande val, precis som de andra. Det sammanlagda sidantalet borde ge dig mer än en stunds läsning så att säga. Hehe.

Bokbabbel sa...

jenny: Nåmen då är den ett självklart val! ;) Sambon älskade den och jag har suktat efter den länge!

lisan: Jo minsann, Gabaldon är inte direkt kortfattad ;)