onsdag, april 06, 2011

Uppåt igen

Änglavakter av Kristina Ohlsson XXXX
Hörni deckarfantaster, ni har väl inte missat Kristina Ohlsson? Hon har skrivit en mycket stark debut vid namn Askungar, en tvåa (Tusenskönor) som var något av en besvikelse och nu denna rykande färska Änglavakter. Böckerna handlar om poliserna Alex Recht och Peder Rydh, samt den civilanställda Fredrika Bergman. Miljön är Stockholm och Ohlsson låter sina karaktärer råka ut för än det ena, än det andra.
I Änglavakter har Fredrikas privatliv genomgått en stor förändring, och hennes position i polisteamet har också förbättras betydligt jämfört med hur läget var i Askungar. Nu är de ett mer jämställt team, och det behövs då det hittas ett styckat lik av en ung flicka. Lägg så till en stum barnboksförfattarinna som sitter på ett ålderdomshem och tittar på tv-nyheterna med stora ögon, en gravplats där det görs allt fler fynd och slutligen personer ur polisernas privatliv som blandas in i fallet. Där har man en bra mix som gör att man vänder sidor i rask takt och är villig att förbise att det ibland blir lite väl många trådar som Ohlsson vill väva in. Trevligt med duktiga författarskap som man känner att man vill läsa mer av!
Rec.ex. från Piratförlaget.

3 kommentarer:

enligt O sa...

Jag gillade verkligen Tusenskönor, nästan mer än Askungar då karaktärerna satt sig. Ska läsa del tre snart, snart! Det kom lite skrivarkurs och Barbara Voorsbok emellan.

Bokbabbel sa...

Då lär du nog gilla trean ännu mer! Blir svårt att hinna med rec.exen ibland, Kate Mortons bok hade ju också recensionsdag i dag men den har jag ännu inte hunnit läsa. Blev dock peppad av Fiktiviteters recension!

Anonym sa...

Jag läste Tusenskönor först och tyckte mycket om den, men trean är outstanding, det håller jag med om!