tisdag, april 19, 2011

Bedroom beautyAlltså, det här med att sova med böckerna supernära sin säng verkar vara vanligare än jag trodde. Då jag senast bloggade om det utfärdade Vixx på Om böcker som jag hunnit läsa dock en varning om att konsolhyllor ibland kan trilla ner, så ifall ni vill genomföra ett bokhylla+säng-projekt tar Bokbabbel inget ansvar! Däremot tar jag gärna emot bilder ifall ni har ordnat det så här hemma hos er.

16 kommentarer:

Emmas Bokhylla sa...

Jag skulle nog vara for radd for att fa en bok i huvudet nar jag sover, men snyggt ar det...

Ninni sa...

åh, jag hade böcker vid sängen förr, som jag staplade fint och sådär.. men sen insåg jag att jag var tvungen att damma av de allt för ofta på grund av min dammallergi (som är värre när jag sover, det är i alla fall då jag får mest problem) så de fick ryka. skit också, liksom.

Anonym sa...

Jag har det minsta rummet i världen, det är kanske 8 kvm. 9 om man är på bra humör och det är välstädat. I detta träng min säng, jag, mitt överbelastade skrivbord och alla mina sex bokhyllor. Som när som helst kan ramla ned på mig och krossa mig. Förutom det är det hemskt smidigt. Ligger jag och läser en bok som är dålig är det bara att sträcka ut en hand och hitta en ny.

BooksOverPsychos sa...

Jag har en expedit bokhylla mindre en en meter från min säng, som är full med böcker. Har även en hylla ovanför sängen och två vid sidan. Enda nackdelen med att ha böcker så nära, är att man snabbt tröttnar på hur dom står, eftersom det är det första man ser på morgonen och det sista man ser på kvällen.

Bokbabbel sa...

Emma: Samma här, men kanske vore det värt faran?

Ninni: Men äsch så förargligt! Böckernas enda negativa sida (förutom att de tenderar att göra hål i plånboken alltså) är att de samlar damm...

Thecurioscaseofthebooks: Är det ett studentrum eller? åter väldigt mysigt och bokmaligt i alla fall!

BooksoverPsychos: Låter fint tycker jag!

Anonym sa...

Näe, det är mitt nygamlaflickrum det handlar om. På egenlägenhetsfronten ser det mörkt ut så det är bara att tränga in sig hos mor och far fasten jag närmar mig hög ålder. Det är väldigt mysigt men jag tror nog mina böcker ändå vill komma ut lite i en hel lägenhet och sträcka lite på benen. Fast en bokhylla med bara favoriter kommer nog alltid få hålla sig i sovrummet.

Bokbabbel sa...

En bra plan!

Emmas Bokhylla sa...

Ja, kanske! :-)
Men da skall det vara en riktigt snygg bokhylla, som de pa bilderna!

Metta Karlsson sa...

Nej, inga bokhyllor i anslutnign till sängen, det kan trilla ner och man vet ju itne vad kan man få för sig i sömnen heller. Men väl en hylla på väggen jämte!

Bokbabbel sa...

Emma, kanske du kan ta Böcker x3:s tips?

Koko sa...

Den nedre bilden ser ganska mycket ut som här, faktiskt:-) Fast det är fullare i hyllorna här...

Koko sa...

Och jag håller med Curious, det är ganska trevligt att kunna sträcka ut handen och plocka en mer eller mindre slumpmässigt bok:-)

snowflake sa...

Det ser fullkomligt livsfarligt ut!
Själv nöjer jag mig med cirka 25-30 böcker i sovrummet, men inte ovanför huvudet.

Bokbabbel sa...

Koko: Ååååh! Låter snyggt! Vill seeeee!

Snowflake: Living on the edge!

Koko sa...

Ska ta foton nån gång när jag orkat dammtorka&bädda:-)

Bokbabbel sa...

Gör det! Och skicka hitåt eller publicera själv! :)