måndag, april 18, 2011

Påsk ahead!

Hörni, påsken lurar ju bakom hörnet och såklart funderar jag på hur min abibliofoba superoptimistiska läshög ska se ut. Lyxigt nog får jag dra ut till sommarstugan i flera dagar, och förutom att odla lite fräknar mot bastuväggen och äta god mat ämnar jag då alltså främst läsa. Såklart. Den stora rysaren för tillfället är ifall Adlibris hinner skicka den av Johanna L überhypade Jellicoe Road åt mig. I övrigt har jag faktiskt inte kommit så långt i mina bokfunderingar. Lite påskekrim måste jag väl slänga ner i packningen, Det fördolda (Hjorth och Rosenfeldt) kanske?

Hur tänker ni gällande er påskläsning?

P.S. Kinderäggen är de enda rätta påskäggen!

13 kommentarer:

Frida sa...

I vanliga fall brukar jag inte ha någon speciell påskläsning, men nu de senaste åren när påskekrim även har blivit ett koncept här i Sverige, blir jag alltid sugen på en riktig deckare vid den här tiden. Jag gillar i och för sig deckare annars också, men man blir ju extra sugen när alla andra läser och pratar om dom!

Desirée sa...

Har börjat läsa En hondjävuls liv och lustar av Fay Weldon. Såg den på tv för många år sedan - ska bli roligt att läsa den nu!

Bokbabbel sa...

Frida: känner precis som du!

My Myself and I: En konkret plan alltså, bra!

Anonym sa...

Jag läser inte deckare, så ingen påskekrim för mig. Men om jag hinner få mitt beställda bokpaket i dagarna så blir det förmodligen en science fiction-påsk för mig - inte helt fel!

Cinnamon sa...

Jag kansk skulle försöka mig på en deckare igen. Inget svenskt dock tror jag. Kanske nån Harry Bosch? Eller har Giles Blunt kommit ut med nått nytt? Annars får det bli norskt med Jo Nesbø eller Unni Lindell.

Erika sa...

Jag tänkte läsa Elly Griffiths Flickan under jorden.

Bokbabbel sa...

Bokstävlarna: Välkommen tillbaka till bloggosfären! Fint med temapåsk, även om jag själv skulle bli nojig över att det blir för mycket av det goda och således ta med någon extra bok i någon helt annan genre. Men det är jag

Cinnamon: Blunt och Connelly har jag själv inte läst men norska deckare brukar ju vara bra! Och det är ju därifrån påskekrim-grejen kommer så det skulle ju vara helt rätt!

Erika: Ett vist val!

Anonym sa...

Tackar tackar! Det känns riktigt skönt att vara tillbaka, speciellt när man får ett så trevligt välkomnande.

Jag är mest så glad att ha fått tillbaka läslusten att jag tänker lustläsa hela påsken. :)

blogg_bohemen sa...

Möjligen blir det lite påskekrim även för mig, men i första hand siktar jag in mig på Ngozi Adichies novellsamling "Det där som nästan kväver dig".

Jessica (ord och inga visor) sa...

Jag tänker passa på att läsa sådant jag inte hunnit läsa på sistone. Lite recensionsböcker, skolrelaterade texter och böcker.. Men det känns ändå okej eftersom jag också ska spendera hela påsken ute på landet. Det blir mååånga timmars läsning varje dag kan jag tänka mig. Plockar nog med mig någon lustläsningsbok också, kanske någon Moa Martinson eller annat trevligt. :)

Bokbabbel sa...

Bokstävlarna: Läslust ska absolut firas och vårdas ömt!

Blogg_bohemen: Den är säkert intressant!

Jessica: Jag ska som sagt också vara på sommarstugan och jag hoppas verkligen på mycket lästid, ibland går det dock så att man plötsligt märker hur tiden har runnit iväg medan man har spatserat i naturen, ätit gott och bara pratat över kaffekopparna. Ytterst trevligt det också, men då ser det ju lite fånigt ut att släpa med sig en enorm bokhög :)

Helena (Dark Places) sa...

Min påskläsning blir också abibliofobiskt superoptimistisk. Tänkte packa med tre böcker, vilket är tre mer än vad jag hunnit läsa ut so far i april (ahem...). Det blir Mo Hayder, nya James Frey (PEPP!) och så Elin Boardys Mot ljuset. Är också mycket sugen på Jellicoe Road, JoLs och min smak brukar matcha för det mesta!

Glad påsk! Själv föredrar jag de där dragérade färgglada skumäggen (som tydligen innehåller löss, fast det var ju old news).

Bokomaten.. sa...

Jag längtar så jag kan dö efter att bara sitta ien fotölj och läsa tills ögon blöder. Jag tänkte läsa i kapp en massa bloggar jag, hehe, och så mycket i hyllan jag hinner med, dvs kanske en halv bok. Lär ha en massa annat att fixa med. Önskar jag kunde åka bort så man kunde koncentrera sig på att ta det lugnt. Tänker dock tvinga mig till en picknick då man bara sitter och läser och käkar gurk- och krasse-smörgåsar.=)