fredag, april 15, 2011

"The Passage" (Jomenvisst!)

The Passage av Justin Cronin XXXXX-
Ja, det är sant! Jag har läst ut The Passage! Sällan (aldrig?) har jag väl bloggar lika mycket om en och samma bok? Jag vann en utlottning hos Fiktiviteter, jag unboxade mitt paket, jag recenserade skumtomtar, jag bad om syndaförlåtelse efter att ha norpat åt mig ett fysiskt mindre och således mer läsvänligt exemplar av samma bok, jag hittade en kort och koncis beskrivning av boken och slutligen - anspråkslösa fem månader (precis på dagen efter att jag vann tävlingen faktiskt) senare - läste jag ut boken. Vilken resa!

Vad jag tyckte undrar ni kanske. Så jäkla bra! Jag förstår att det kanske inte verkar så då jag läst den här boken i hela fem månader, men det är sant! Lite militärexperiment som går fel, lite dystopisk framtidsskildring, lite (mycket) vampyrer, lite kärlek, mycket spännande, medryckande som bara den! Det är en svår bok att recensera, för jag vill absolut inte avslöja något om hur det kommer att gå och utveckla sig. Men tänk er en postapokalyps där människor kämpa för att överleva i en väldigt mörk värld. Där alltig är ovisst, men där de kämpar i alla fall. Det är fascinerande redan i början av boken, då man får följa med experimentet med viruset som barkar åt skogen och som sprids med skrämmande fart och utplånar så gått som hela USA. Det är intressant att läsa om kolonin som överlevde, och om hur de byggt upp sitt liv och sin lilla "oas". Och om människorna, vad de tycker och tänker, hur de handlar. Åååh, så bra bara! Läs!
Bokstävlarna, Fiktiviteter och Marias bokliv har också läst och älskat.

13 kommentarer:

Helena sa...

Vad roligt att du läst ut den nu och att du älskade den precis som jag misstänkte att du skulle :) Det jag fastnar särskilt för i din recension är påståendet att det skulle vara fem månader sen du vann boken, det är orimligt att det ska vara så länge. Men med de där skumtomtarna som bevis (för att det var i december) får jag väl inse att tiden går väldigt fort ibland...

Blodeuedd sa...

Oj, 5 måndader, jag e rädd att jag skulle glömt allt i början om de tog så länge för mig ;)

Emmas Bokhylla sa...

Ah, jag tycker att den verkar helt fantastiskt bra! Blir sa sugen nar jag laser om den!

Bokbabbel sa...

Helena: Jajamen, I loooved it! Och ja, konstigt att tänka att det är fem månader sedan! Jag var tvungen att räkna på fingrarna för jag tyckte det lät som så mycket

Blodeuedd: Några detaljer missade jag säkert men jag läste ändå så pass ofta att jag hängde med

Emma: Läääääs! Du kommer inte att ångra det!

Cinnamon sa...

Blir sugen att läsa den!

ellen! sa...

alltså din blogg är inte bra för mig att läsa rent ekonomiskt. köpte "the passage" idag trots att jag egentligen sprängt min bokbudget för denna månad med flera tior redan. men tack för tipset ändå :)

Bokbabbel sa...

Cinnamon: Do it! do it now!

Ellen!: Tack och förlåt!

Metta Karlsson sa...

Jag blir så pepp när jag läser om ditt läsande av The P på twitter o bloggen, jag måste verkligen sätta igång snart. Ett köpstopp börjar kännas aktuellt för att jag ska komma ifatt lite med mina högar.

Bokbabbel sa...

Ett köpstopp kan passa in riktigt bra medan du läser The P (gillar förkortningen :))!

Malin på ön sa...

Tack för ditt inlägg, höll på att ge upp The P, är fortfarande bara i början ( s 299) och hoppas verkligen att den lyfter. Och det verkar den ju göra, halleluja!
Malin

Bokbabbel sa...

Kämpa på, det belönar dig, och ta ingen panik över att det går långsamt, jag brukar säga att jag läser snabbt men fem månader är ju inte direkt definitionen för snabbt :P

Trillingnöten sa...

Älskar den! Köpte den av en slump på Pocketstället och kunde inte sluta läsa. Man ville inte att den skulle ta slut, samtidigt som man ville det... :)

Bokbabbel sa...

Precis så är det! Mm, vad bra den var! Synd att det är ungefär ett år tills bok nummer två kommer...