torsdag, april 21, 2011

En abibliofob firar påsk


Jo, man kan väl säga att min bokhög är något optimistisk. Men
Här ligger jag och blöder är redan påbörjad och jag vill ju naturligtvis inte riskera att böckerna skulle ta slut (sedan kan man ju förstås påpeka att det finns bokhyllor även på sommarstugan, men det är inte relevant i det här sammanhanget).

Helt optimal känns högen ändå inte. Jellicoe Road hann inte fram, ej heller den überhypade Cirkeln. Helst hade jag velat kasta med ytterligare någon deckare, och kanske något annat engelskspråkigt, typ The Condition (Haigh) eller The Birthdays (Pitlor) som båda hyllats men som fortfarande står olästa i min hylla. Kände även ett litet sug efter The Magicians (Grossman) eller kanske Pretty Monsters (Link), så i värsta fall får jag under dagens lopp ringa hem till Mr Bokbabbel och be honom kasta ner någon av båda böckerna i packningen.
Vem har sagt att livet som abibliofobisk bokmal är lätt?

Glad Påsk!

6 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

hihi, jag ska nog jobba lite i trädgården också :)

Metta Karlsson sa...

imponerande hög!

Duktiga Tjejen sa...

Haha! Jag känner igen mig, även fast du läser mer än jag. Glad påsk!

Anonym sa...

Optimism hör till hos en bokälskare!

Cinnamon sa...

Du har helt rät det är inte lätt att vara en abibliofobisk bokmal. Känner igen mig. The Magicians är så bra by the way.. :) Jag önskar dig en glad påsk och mycket lästid. :)

Bokbabbel sa...

Tack till er alla! Jajamen, stor optimism som vanligt! Kul att höra att "The Magicians" är bra, blir nog att läsa den i sommar eller allra senast på bröllopsresan!