måndag, oktober 04, 2010

A nice cup of tea

Som ni märkte i dagens tidigare inlägg (vill fortfarande ha bok- och tétips förresten!) så dricker jag, precis som Boktokig (som alltså ställt denna tédrickarfråga) och många andra, té. Är alls ingen téexpert, tycker bara att det är gott (och jo, så tycker jag om att vara en del av den pittoreska bilden bok + tékopp + levande ljus och kanske filt).

Jag doppar min téboll (eller ibland -påse) i téet en väldigt kort stund, max en minut tror jag. Oftast är téet svart, ibland grönt, enstaka gånger vitt. Aldrig rött. Inget socker, ingen mjölk, ingen honung. På caféer gärna en chai latte bara den inte är för söt. Dricker helst ur Penguin-muggen (titta där har ni bok + ljus + té!) eller någon av våra Taika-muggar (finsk design, check!).

14 kommentarer:

Marias bokliv sa...

Taikamuggarna gillar jag, har röda och blå...

Ika sa...

Jag tycker också om taikamuggarna, i synnerhet den vita som syns här. Har hållit mig från att köpa än så länge eftersom jag har skåpet fullt med muggar. Å andra sidan ryms det rätt mycket i dem, vilket gör att de kanske skulle användas oftare än muminmuggarna. Muminmuggarna älskar jag för utseendet och känslan i handen, men jag dricker gärna mer te åt gången än knappa 3 dl.

Jag hör alltså också till de tedrickande bokläsarna jag också, befattar mig inte alls med kaffe. Helst grönt, vitt eller rött te, men under den kalla tiden på året händer det att jag vill ha svart te också (är dock petig med sorterna där). Hur länge det får dra beror på sorten, men generellt brukar jag låta svart te dra bara någon minut, vitt te eventuellt längre, grönt te 2-3 minuter (eller längre), och rött te - tja, där behöver man egentligen inte plocka upp tepåsen eller tekulan alls. :)

Aldrig mjölk, honung, socker eller annat i teet, det blir bara obehagligt.

It's all about Books sa...

Te-tips: Yogite! Speciellt "detox". Älskar! Älskar även mynta-thé och kamomill. Jag har aldrig gillat svart och dricker bara ört-teer (i andra hand grönt, sista rött). Finns dock inget godare än yogi, yum...

Bokbabbel sa...

Maria och Ika: Vi har vit (min favorit), blå och röd, kanske skulle den svartvita passa bra in i gänget så skulle vi ha jämnt antal. men för tillfället är jag ju mer insnöad på Penguin-muggarna. Rekommenderar dock dessa Ika, de är väldigt bekväma trots sin storlek, och som du konstaterar, mer rymliga än en Muminmugg!

Inte heller jag dricker kaffe!

It's all about books: Lustigt att du säger så, har just från ett annat håll blivit avrådd från Yogitéer! :D

Fröken S sa...

Tycker jättemycket om de blåa taikamuggarna, men har inte köpt mig någon egen. Har däremot en grå megakopp från bruka som är min stora favorit just nu.

Är en både och drickare. Gillar te och kaffe. Blir mest te när jag är hemma dock. Gillar inte Rooibos men övriga sorter slinker ner. När det gäller kaffe börjar jag bli lite snobbig och det ska vara hemmamalt eller cafékaffe.

Bokbabbel sa...

som sagt, muggarna är verkligt bekväma så jag rekommanderar! Gillar inte heller rooibos!

ellen! sa...

dricker helst ur stora baljor till koppar, ju större, desto bättre. té hör verkligen till, dricker helst chai (clippers chai är gott och ekologiskt!)och rooibos-téer nu på vinterhalvåret.

jag kompletterar gärna bilden bok + té + filt med ännu ett +; katt :)

Bokbabbel sa...

Clippers vita pepparmintté är väldigt trevligt, kanske jag borde testat chait nångång! Kan passa på att rekommendera Taikamuggarna även åt dig, de är stora men eftersom de har en relativt liten öppning så kallnar inte téet genast!

Ja just det, katten passar säkert in på den bilden också! Men inte för mig, jagär så väl allergiker som hundmänniska! :)

Catrin sa...

Ha ha och jag som trodde att du ville ha tops på ett ställe där det serverades te ur Penguin-muggar ...

Själv har jag köpt min Penguinmugg (Bonjour Tristesse) på Bokmagasinet på Hornsgatan, en boklåda jag de facto INTE tipsade om eftersom den TYVÄRR ska lägga ner.

Te köper på NK:s kaffe och tehandel.

Bokbabbel sa...

Det var jag som skrev otydligt! men åh vad kul det hade varit om någon hade kunnat tipsa om ett sådant café!

Ja, jag har förstått att NK har fint téutbud, kanske ska ge det en chans även om jag inte annars tror att jag kommer att hänga speciellt mycket på NK :D

Lisa sa...

Som sucker för finsk desig har jag Taika-skålar till morgonfilen, den varianten som du visar på bild, och jag myser och är så stolt varje gång jag öppnar köksskåpen och ser dem staplade på hög :)

(matchar sen dem med vita Teema-tallrikar, och det valet var lätt då Taika och Teema har samma slags vinkel på skål och tallrik. Hmm, undrar om någon fattar hur jag menar :P)

Mitt te vill jag ju ha (som du kanske såg på min blogg), tvärtemot dig, med mjölk och honung! :)

Bokbabbel sa...

åh, skålarna är också fina! kan tänka mig att de är eminenta att börja morgonen med :) Och ja, jag fattar det där med vinkeln, mycket viktigt dessutom!

Ja, det var faktiskt när jag var inne på din blogg som jag mindes att jag kunde skriva ner en liten téfundering!

Tekoppen sa...

Jag är ju som du vet ganska kräsen, men just den där serien med koppar förför även mig ;)

Bokbabbel sa...

ser man på! :) De finns i espressoversion också, du vänstrar ju ditt namn till trots ibland med kaffe ;)