fredag, oktober 01, 2010

Nu håller vi tummarna för en regnig höst


För övrigt söker jag tips på var jag kan gömma mina böcker så att fästmannen inte svimmar när han kommer hem (och då är han ändå både snäll och härdad). Den här mastodonthögen är nämligen endast recensionsexemplar, lägg så till informationen att jag besökte bokmässan i Göteborg och att finska Adlibris hade gratis frakt för studerande under augusti och september och ni får en väldigt bokfylld ekvation.

18 kommentarer:

Paperback Lover sa...

Håller tummar för både regnis höst och förlåtande och accepterande färstman. You go Bokbabbel!

Helena sa...

Corpus Delicti är jag lite sugen på pga rättsläkarperspektivet. Kan egentligen aldrig få nog av obduktionsskildringar... morbid much? :)

Noterar ny Camilla Ceder! Jag tyckte att debuten var sisådär språkmässigt men gillade själva storyn, plus att jag kände igen mycket av miljöerna eftersom min man är från Västergötland. Ska nog läsa Babylon också.

Och fint att Taivassalon får kröna bokberget! Recböcker är ju gratis, så fästmannen får snällt låta bli att dåna.

Trevlig helg

/Din medberoende

Bokbabbel sa...

Paperback lover: Tack för tummen, kan behövas!

Helena: När jag får barn ska jag i stället för morsgrisar sjunga "Bokmalar är vi allihopa" för dem...!
Även jag är sugen på rättsläkarperspektivet, känns som om poliser är lite 00-tal, nu blir det rättsläkare och psykologer för hela slanten! Och ja, Taivassalo glittrar överst med guldstil, och den är ju inte bara en gratis recensionsbok utan faktiskt en bok jag ska analyseeera dessutom!

Hoppas ni båda får en fin läsfylld helg! Regnet kan upphöra emellanåt så man kommer ut på sköna höstpromenader mellan böckerna :)

Cinnamon sa...

Vill också läsa flera av dina böcker.

Bokbabbel sa...

Kolla biblioteket, be om rec.ex., köp som inbunden eller vänta till pocket :)

Metta Karlsson sa...

Men hallå, här är det alltid gratis frakt hos adlibris så det är böcker överallt!

blogg_bohemen sa...

Härda honom ytterligare så slipper du gömma böckerna! :)

Är det Denise Rudbergs bok längst ned? Ser fram emot recension eftersom jag är lite skeptisk till hennes författarskap efter chic-lit-böckerna.

Mia sa...

Nej det kan väl vara en fin höst. Då kan man promenera mellan böckerna!

Bokbabbel sa...

Böcker x3: Tro mig, jag vet!

blogg_bohemen: Mm, kanske en bra taktik det ja! Mm, det är Rudberg, även jag är nyfiken på vad jag ska tycka :D

Mia: Ja, jag ändrade ju mig i en kommentar högre upp

Bokomaten sa...

Herregud, jag blir stressad bara jag ser alla dina högar....:-) kanske tur fästmannen är borta...

Bokbabbel sa...

Fästmannen kom, såg och reste faktiskt iväg :D Mm, det är en fascinerande känsloblandning av yttersta lycka och stress. Skräckblandad förtjusning nästan!

Anna sa...

En sådan lycka att skåda en hög! Här hemma hos mig har jag en likadan. Underbart!

Bokbabbel sa...

Bokhögar FTW! Ja, det är sannerligen lycka, speciellt som de flesta böckernas första recensionsdatum redan har passerat så det är inte direkt bråttom med dem. har dock en mamma som är nyfiken på åtminstone två av böckerna så lite press på är det ändå :)

Evelina sa...

Haha, ser ungefär likadant ut hos mig. Har dessutom köpstopp (förutom bokcirkus!-böcker och engelska utomlands) men högarna bara växer ändå...

Bokbabbel sa...

duktigt med köpstopp!

Jessica (ord och inga visor) sa...

Förmodar att din fästman inte läser bloggen? :D Jag tycker du ska börja lägga böcker i fönsterbräden och sådant. Jag rensar med jämna mellanrum bort böcker som jag vill ha kvar men inte nödvändigtvis i bokhyllan. Proppar in dem i klädkammaren så märks det inte lika tydligt för min pojkvän hur mkt böcker jag har. Eller jo, det märks ju iofs ändå men man kan alltid låtsas! Men jag tror både din fästman och min pojkvän har fattat vid det här laget att vi tycker om böcker och att köpa mkt böcker så man kanske bara ska vara öppen med det och se vad som händer. Kärleken brukar ju se mellan fingrarna med sådant. ;)

Paperback Lover sa...

Min sambo har sedan två månader tillbaka en MTB stående i vårt vardagsrum (som mäter 20 kvm) och den kommer att stå där i två månader till innan flytt.
Efter det kommer den att stå i biblioteket, dvs samma rum som mina bokhyllor.

Det är en kompromiss jag är extremt nöjd med då det helt och håller jämställer oss i frågan om hur mycket plats en hobby får ta :-)

Bokbabbel sa...

Jessica: Nej, det är sällan han tittar in här så vitt jag vet :) Men ja, han lär nog vid det här laget ha förstått att jag är en bokhamster av stora mått. Och jag kan ju alltid peka på recensionsböcker från förlag och tidningar och säga att jag inte vet var de riktigt kommer ifrån ;)

Paperback: Men det låter ju fint! Nu gillar ju min fästman också läsning, så en del av böckerna i hyllan är ju faktiskt hans. och så spelar han ibland amerikansk fotboll så hans hobbyutrustning tar även den mycket utrymme (plus luktar svett :P)